Broertjes Schleck in Rabobank Gouden Pijl

EMMEN - Tijdens een persconferentie van de Rabobank Gouden Pijl maakte secretaris en waarnemend voorzitter Anne Knol de namen van enkele profrenners bekend die samen met Tourwinnaar Alberto Contador zullen strijden om de winst in de 32e Gouden Pijl. Naast Alberto Contador zijn de broertjes Schleck (Andy en Fr?nk) gecontracteerd. Het leek de organisatie een aardig idee om de top drie van de Tour de France aan het vertrek te krijgen. Helaas gooide Lance Armstrong roet in het eten.


Ten eerste doordat hij en niet Fränk Schleck derde werd in de Tour en ten tweede door niet in te gaan op de uitnodiging van de organisatie om naar Emmen te komen. Desalniettemin stak Anne Knol zijn tevredenheid over het contracteren van deze toppers niet onder stoelen of banken.

Nationale toppers die zullen starten:
* Robert Gesink (op dit moment de beste ronderenner die Nederland rijk is; helaas in de Tour gevallen en een pols gebroken; zal ook starten in de Vuelta en is samen met Karsten Kroon kopman van de Nederlands ploeg tijdens de wegwedstrijd van het WK) Albert Timmer (rijdend voor de zeer actieve Skil-Shimano ploeg zat hij tijdens de laatste Tour de France tot drie keer toe in een ontsnapping)

* Kenny van Hummel (gedurende een groot deel van de Tour drager van de rode lantaarn; uitgeroepen tot nieuwe nationale knuffelbeer; moest door een val de Tour verlaten en blesseerde een knie, maar zal naar verwachting tijdig hersteld zijn om aan de Pijl mee te doen)

* Pieter Weening (de laatste Nederlandse renner die een Touretappe heeft gewonnen)

* Servais Knaven (vorig jaar nog derde in de Rabobank Gouden Pijl)

* Bauke Mollema (een groot talent uit Groningen rijdend voor Rabobank; in 2007 voor Tony Martin winnaar van de Tour de l’Avenir (Ronde van de Toekomst); Bauke zag een groot deel van het voorjaar en de zomer aan zich voorbij gaan: hij werd geveld door de ziekte van Pfeiffer en is sinds een week weer virus vrij)

Ook Karsten Kroon stond hoog op het verlanglijstje van de Pijl. Helaas heeft hij met het oog op de Vuelta de verplichting om samen met de Saxo-bankploeg een hoogtestage af te werken.

In de aanloop naar de Rabobank Gouden Pijl toe zullen nog meer renners gecontracteerd worden om het aantal deelnemers op het gewenste aantal van 40 te krijgen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda