Tourtoppers naar Vuelta

ASSEN - De Tour de France is voorbij en de wielerwereld richt zich nu volledig op La Vuelta, de wielerronde van Spanje. La Vuelta mag zich verheugen in de komst van diverse topcoureurs die uitstekend hebben gepresteerd in de Tour de France. Hoewel de definitieve deelnemerslijst pas enkele dagen voor de proloog bekend is, staat nu al vast dat een groot aantal wereldtoppers in de Vuelta te bewonderen is. Vast staat de deelname van Cadel Evens en Mario Aerts (Silence-Lotto), evenals Ivan Basso (Liquigas), Andreas Kl?den (zesde in de Tour) en Haimar Zubeldia (beiden Astana) en Tom Boonen (Quick Step). Onder de deelnemers ook de Zwitserse tijdritspecialist Fabian Cancellara, kanshebber voor de winst in de proloog.

De Spaanse organisatie heeft 21 ploegen op haar deelnamelijst staan, waaronder twee Nederlandse teams: Rabobank en de debuterende profformatie Vacansoleil.  Wat de Nederlanders betreft is Vacansoleil, dat voor het eerst aan één van de toprondes meedoet, het verst gevorderd met de selectie.

De ploegleiding heeft een voorlopige ploeg samengesteld voor La Vuelta, met de renners Johnny Hoogerland, Lieuwe Westra, Bobby Traksel, Gerben Löwik, Matthé Pronk, Jens Mouris (allen Nederland), de Sloveen Borut Bozic, de Australiër Baden Cooke, de Italianen Matteo Carrara en Marco Marcato, de Oezbeek Sergei Lagoetin en de Belgen Björn Leukemans en Frederik Veuchelen.

Hoewel Rabobank nog geen voorselectie bekend gemaakt heeft staat de deelname van Robert Gesink en Koos Moerenhout vast. Ook Lars Boom is zich al aan het voorbereiden op La Vuelta. Verder zijn er nog Nederlanders in buitenlandse dienst die zich richten zich op de Vuelta. Onder hen is ook Karsten Kroon van Saxo Bank en Martijn Maaskant van Garmin.

Voor het eerst in de lange historie van deze wielerronde wordt voor de start het Iberisch schiereiland verlaten. De 64-ste editie van La Vuelta begint op 29 augustus in Assen, waar op het wereldberoemde TT Circuit de proloog wordt verreden. Daarna volgen de etappes Assen-Emmen (30 augustus), Zutphen-Venlo (31 augustus) en Venlo-Luik (1 september). Dan volgt er een verplaatsing naar Tarragona, waar op 3 september La Vuelta wordt hervat.


Lars Boom van Rabobank (links) en Johnny Hoogerland van Vacansoleil maken zich op voor deelname aan La Vuelta. (Foto: Rudie Ottens)

De ploegen die op de lijst voor La Vuelta staan zijn:
*
Astana
*
BBox Bouygues Telecom
*
Caisse d’Epargne
*
Cervelo Test Team
*Cofidis Le Credit en Ligne
*
Contentpolis-Ampo
*
Euskaltel-Euskadi
*
Française des Jeux
*
Garmin-Slipstream
*
Lampre-N.G.G.
*
Liquigas
*
Quick Step,
*
Rabobank
*
Silence-Lotto
*
Team Columbia – High Road,
*
Team Milram
*
Team Saxo Bank
*
Vacansoleil Pro Cycling Team
*
Xacobeo Galicia

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda