SVBO (zon) door naar de kwartfinale op het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi!

EMMEN - SVBO heeft een dag nadat het de finale van het Jan Bralten Zaalvoetbaltoernooi wist te halen, ook verzekerd van de kwartfinale voor het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In sporthal Angelslo werd SVBO 2e achter Hoogeveen met 9 punten. SVBO begon goed aan het toernooi. De eerste wedstrijd tegen Angelslo werd tegen de verwachting in, zonder heel veel problemen gewonnen van Angelslo met 3-0. Rene Wolbers, Mark Benes en Ruben Kaiser zorgden voor de goals. Achteraf werd er meer van Angelslo verwacht, maar een aantal schoten van afstand werden gepakt door Ebeltjes. Ook de 2e wedstrijd van SVBO werd gewonnen.

Seta was een maatje te klein en al vrij snel kwam SVBO op een 3-0 voorsprong door 2 doelpunten van Rene Wolbers en één goal van Mark Benes. Maarten Wielens zorgde met 2 goals, waarvan één mooie richting de bovenhoek, voor een 5-0 tussenstand. Seta scoorde nog de 5-1, na onoplettendheid achterin en Ebeltjes was kansloos. Het slotwoord was aan Rene Wolbers die met een stiftje de doelman van Seta passeerde en zo de 6-1 eindstand op het bord zette.

Dan stond de wedstrijd van de avond op het programma. Hoogeveen – SVBO. Een wedstrijd waarin je kunt zien waar je echt staat, en SVBO heeft zeker niets te klagen. Kan terugkijken op een aardige wedstrijd, maar had het wat pech in de afronding. Waar SVBO eerst 2x de paal raakte met Sikkes en Wolbers, was het Hoogeveen dat scoorde uit een vrije trap.

Die vrije trap die overigens in eerste instantie al zat, een harde bal werd voorgeschoten en binnengetikt, maar opnieuw genomen moest worden. Op precies exacte wijze liet de verdediging zich wederom aftroeven en werd Ebeltjes kansloos gelaten. De 2-0 viel nadat SVBO in ondertal kwam door een gele kaart van Rene Wolbers. Hier profiteerde Hoogeveen van en scoorde het gelijk de 2-0.

SVBO kreeg genoeg mogelijkheden, maar doelman Benjamins van Hoogeveen keepte een fantastische pot. Ook aan de andere kant stond de doelman goed te spelen, want ook Lennon Ebeltjes hield er nog een aantal ballen goed uit. Stefan Kuper scoorde een kleine 5 minuten voor tijd nog de 1-2, maar hier bleef het ook bij. Voor SVBO zeker geen onverdienstelijke pot en had een puntje ook zeker niet onverdiend geweest, maar dit hoort ook bij voetbal.

De laatste wedstrijd tegen Weerdinge, maar SVBO leek al zo goed als zeker van de volgende ronde, tenzij het met 6 doelpunten verschil zou verliezen van Weerdinge. Tegen Weerdinge was SVBO ook de bovenliggende partij, maar kende het een wat slordige beginfase. Ondanks dat kwam het zelf niet veel in de problemen. SVBO won met 3-0 door doelpunten van Maarten Wielens, Ruben Kaiser en Mark Benes.
|
SVBO plaatst zich dus voor de kwartfinale die zal plaatsvinden op Donderdag 27 December.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda