Voorronde Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi een groot voetbalfeest

STEENWIJKSMOER ? De voorronde van de 32ste editie van het ongekend populaire Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is een groot succes geworden. Onder grote publieke belangstelling was het in alle twintig hallen een groot feest en verliepen de wedstrijden vlekkeloos. Verrassend was de eerste plaats van ZBC en het feit dat Titan vrij moeizaam de eerste plaats haalde. Verder maakten de favorieten geen fout en de meeste voormalige finalisten voldeden aan de verwachtingen. De organisatie is zeer tevreden over het verloop van de voorronde, die uitstekend werd bezocht en kijkt al weer verlangend uit naar de kwartfinale op dinsdag 30 december, die om 18.00 uur begint.
De organisatie verbaasde zich na afloop van de voorronde over het feit hoe populair het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland in zijn soort is geworden. De kleine voetbalvereniging Protos uit het kerkdorpje Steenwijksmoer met haar 120 leden heeft absoluut een parel in handen. Het succes kent maar geen grenzen en opnieuw passeerden meer toeschouwers dan vorig jaar de entrees van de uitpuilende sporthallen.

De voetbalclubs kijken al maanden uit naar het hoogtepunt in de periode tussen Kerst en begin januari en de supporterscharen van sommige clubs zorgden weer voor een uitbundige sfeer. Bij HZVV leeft het toernooi zodanig, dat leden zelfs een speciaal shirt hebben laten maken met een tekst over het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De spelers van HZVV droegen dit shirt tijdens de voorronde in de sporthal in Beilen. 

Maar liefst dertien clubs behaalden de maximale score, waaronder Hoogeveen, Erica, HODO, HZVV, Raptim, Germanicus, Emmen, CEC, Meppel, SVBO en Bergentheim. Van de twintig nummers een presteerde Titan het minst met 8 punten en dat is meestal anders.Titelverdediger HHC uit Hardenberg had veel moeite met Bruchterveld en werd door een beter doelsaldo eerste in de poule net voor het verrassende Bruchterveld, dat in het verleden zeer hoge ogen gooide.

Verrassende kwartfinalisten waren verder nieuweling ASC ’62 uit Dalfsen, Bargeres, KSC en Lutten. Van de tien nummers drie, die ook de kwartfinale bereikten waren EHS ’85, EMMS en debutant CSV ’28 verrassend te noemen. Er waren deze editie geen grote namen, die uitgeschakeld werden. Hoogeveen maakte indruk met haar rentree na drie jaar afwezigheid en scoorde maar liefst 25 keer.

Guido ten Cate werd de topscorer van de voorronde en trof maar liefst 13 keer doel. Erwin Sikkes van sc Erica kwam op de tweede plaats met negen treffers. Jeffrey Spelten van Borger zondag en Richard Wolf van Germanicus maakten acht doelpunten. De naar ZBC teruggekeerde Ruud Jalving stuwde met zeven treffers zijn ploeg naar ongekende hoogte. Ook Toine Loves (SVBO), Maarten Tromp van Gramsbergen en Frank de Jong van Emmen scoorden zeven maal.

In Veenoord was van een opvallend feit sprake. Twedo zondag en Zandpol eindigden precies gelijk met evenveel punten en ook een identiek doelsaldo. De onderlinge wedstrijd gaf de doorslag in het voordeel van Twedo zondag en een dergelijk feit komt niet vaak voor in de geschiedenis van het Protos toernooi. Nieuw Buinen deed als debutant meteen van zich spreken door in de eerste wedstrijd EEC met 10-1 te vermorzelen. In Beilen werd de wedstrijd Fit Boys-Wijster gestaakt, omdat een ploeg te weinig spelers overhield na enkele straffen.

De indeling van de kwartfinales luidt als volgt:
Sporthal Angelslo Emmen: SVBO, Emmen, De Weide, Hollandscheveld en EHS ‘85
Sporthal Dedemsvaart: Meppel, Zuidwolde, Dalen, DOS ’37 en OZC.
Sporthal Hoogeveen: Noordscheschut, HODO, Dedemsvaart, VKW, CSV ‘28
Sporthal Dalen: Raptim, HZVV, Bruchterveld, DZOH, CSVC.
Sporthal Hardenberg: HHC, Gramsbergen, Grenzland, ASC ’62, Vroomshoopse Boys.
Sporthal Vroomshoop: Marienberg, Bergentheim, Lutten, ZZVV, EMMS.

Sporthal Coevorden: Germanicus, Borger (zat), Bargeres, sc Erica, Twedo (zon).

Sporthal Nieuw Weerdinge: Titan, Nieuw Buinen, Drenthina, Ter Apel (zon), Pesse (zon).

Sporthal Zwartemeer: Zwartemeerse Boys, Angelslo, CEC, Stadskanaal, Borger (zon).

Sporthal Westerbork: Hoogeveen, ZBC, Fit Boys, KSC, Zwartemeer.

De nummers een en twee en de vijf beste nummer drie van deze kwartfinale plaatsen zich voor de halve finale op zaterdag 3 januari.

 

 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda