Eerste Moby Dick zwemwedstrijd van het jaar

SCHOONEBEEK - Zaterdag 6 januari, ook al was het nog vakantie, was het voor 8 zwemmers van zpc Moby Dick al weer de eerste zwemwedstrijd van het nieuwe jaar : de minioren limietwedstrijden, die meetellen voor de KNZB jaargangfinales. Plaats van handeling was het Aquarenabad in Emmen.


Als eerste mochten Lars Oldenziel, Roan Veenstra en Gerjan Berends starten met de 50m vrije slag. Lars en Gerjan zwommen allebei een persoonlijke record waarbij Gerjan ook nog eens het Drents record in zijn leeftijdscategorie verbeterde . Na de pauze mochten Luc Kerpels, Twan Peters en Rick Oldenziel van start op de 100m vrije slag. Luc eindigde hierin netjes als 2de met een mooi pr en Twan werd 3de.

Na de mannen mocht Lisa Gerats haar eerste afstand de 100m vrije slag zwemmen. Ook zij zwom een mooie pr.
In programma 10 was het een Moby Dick onderonsje en zwommen Luc, Twan en Rick om de podiumplaatsen. Alle drie verbeterden ze hun pr en Twan belandde zelfs op de 1ste plek, Luc op de 2de plek en Rick op de 3de plek.
Jasper Koers en Roan Veenstra mochten hun eerste 100m wisselslag zwemmen. Helaas ging Roan iets te snel van start en werd gediskwalificeerd. Jasper behaalde een keurige 8ste plek van de 15 zwemmers. Hierna mochten Lars, Jasper en Gerjan zich bewijzen op de 100m vrije slag. Jasper haalde een mooie pr en Gerjan met de 2de plek in zijn groep ook nog eens zijn tweede Drents record.

Lisa Gerats mocht haar eerste 100m vlinder zwemmen en zette er een mooie tijd neer. Op de 100m rug haalde Luc naast een mooi pr ook nog zilver.. Lisa mocht op de 100m rug van start en eindigde hier als 9de in haar groep.
Laatste wedstrijd ook voor Lars, Jasper, Roan en Gerjan. Zij mochten de 100m schoolslag zwemmen. Voor Jasper en Roan werd het een nek aan nek race en werden ze met mooie tijden 11de en 10de. Lars eindigde als 14 de. Gerjan werd in zijn groep 2de Een druk bezochte wedstrijd met maar liefst 108 zwemmers/sters en zo vlak na de winterstop zonder training mooie resultaten voor de enthousiaste Moby Dickers.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda