Mindervaliden toilet en bad-lift in openluchtzwembad Emmer Compascuum

EMMER COMPASCUUM - Met bijna 600 bezoekers, genietend van een heerlijke zomerse dag, hebben we een zeer succesvolle en gezellige sportmarkt achter de rug. Uitstekende promotie voor alle betrokkenen met veel (sportieve) activiteiten en andere interessante wetenswaardigheden. Compliment voor Emmercompascuum als sportdorp.


Ook de deelnemende verenigingen zijn enthousiast, want ze hebben veel nieuwe aanmeldingen gekregen. Bijzonder moment was ook de opening door wethouder Guido Rink van de nieuwe sanitaire voorziening voor minder valide mensen en de ingebruikname van een speciale bad-lift. Met deze bad-lift kunnen ook minder valide zwemmers terecht in het Openluchtzwembad van Emmercompascuum. De bestaande douche- en kleedruimte waren volgens een bestuurslid niet geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.

Tijdens de sportmarkt in 2018 werd het idee geopperd dat er in het zwembad er een nieuwe voorziening moest komen en nu een jaar later kon dankzij veel vrijwilligers een ruime douche- en toiletvoorziening met daarin een op hoogte verstelbare aankleedtafel in gebruik worden genomen. Rolstoelgebruikers hebben nu de ruimte om zich zelfstandig te kunnen omkleden. Daarnaast kon er op het laatste moment ook nog een speciale zwembadlift in gebruik worden genomen.

Mensen met een beperking kunnen met een speciale lift het water in en uit worden gelift. Hiermee is een wens van Yvonne Sterkenburgh, die jarenlang vrijwilligster in het zwembad was, in vervulling gegaan. Een ongeluk maakte daar tien jaar geleden een einde aan toen zij een been moest missen. Met deze nieuwe voorziening kan zij weer zelfstandig gebruik maken van het zwembad. Omdat mensen met een lichamelijke beperking niet altijd tijdens de normale openingstijden kunnen zwemmen kan dit ook op afspraak buiten de normale openingstijden.

Nadat wethouder Guido Rink en Yvonne Sterkenburgh de sanitaire voorziening hebben geopend (foto boven) kijken zij toe hoe de zwembadlift voor mindervaliden in gebruik wordt genomen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda