40e Moby Dick waterpolotoernooi groter dan ooit was top!! …

ZANDPOL - Met 134 deelnemende waterpolo ploegen uit maar liefst 6 landen schaart zpc Moby dick uit Schoonebeek eo zicht bij de top 3 van grootste waterpolotournooien wereldwijd. Zaterdagmorgen om 8.45 uur opende - doordat Wethouder Pvd Weide door ziekte op het laatste moment verhinderd was - toernooivoorzitter Albertjan Wemmenhove samen met oud gediende Jan Bartels en hoofdsponsor Edwin Boender van e-specialisten het toernooi.

.
Op maar liefst 8 velden waren vele honderden waterpoloërs uit Great Brittain; Duitsland; Frankrijk; Belgie en dit jaar voor het eerst ook Spanjaarden actief bezig. MD wedstrijdleider Roy Withaar had alle deelnemende ploegen ook allemaal 1x ingeroosterd op het nieuw aangeschafte Beach waterpoloveld en daar was iedereen wel erg content mee. Tevens werd gedurende het toernooi de allernieuwste KNZB wplo spelregels door de FINA opgesteld uitgetest.

De 60 scheidsrechters maar ook de deelnemers moesten duidelijk nog wel even wennen aan deze nieuwste wijzigingen. Hopelijk is een ieder hiervoor de komende wplo competitie die start in september / oktober er klaar voor…. Na een fantastische feestavond op de zaterdagavond waar de geweldige meidengroep Meats de feestzaal helemaal plat speelde! ( zie het filmpje ..)

Op zondagochtend was het voor de sporters al weer vroeg dag Echter geen enkel problemen met het opstarten Iedereen was er gewoon klaar voor. Door de 14 extra teams was de prijsuitreiking op de zondagmiddag wat later dan gepland, de slagroomtaarten; het appelgebak en de droge worsten werden enthousiast ontvangen.

Een leven lang fluiten voor de K.
Ook was er aandacht voor het afscheid van Hoofdscheidsrechter Jan wiecher Smit uit Ter Apel. Met het tonen van de rode kaart werd Jan Wiecher weggestuurd : hij moest tijdens de laatste wedstrijd zijn fluit onder applaus inleveren.

Toernooiwinnaar bij de Dames hoofdpoule werd de ploeg van Waterpolo DenHaag Ook bij de heren waren de Hagenezen duidelijk het sterkste team Het was voor de vele MD vrijwilligers eren zwaar weekeind , maar samen met de MD toernooi commissie kunnen ze terugzien op een fantastisch evenement.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda