Eerste duik in het nieuwe Aquarena

EMMEN – Het nieuwe Aquarena zwembad is geopend. Na de ontvangst van de genodigden en een optreden in het water door zeemeerminnen opende Harm Lassche de rij van toespraken door onder anderen wethouder Rene van de Weide en vertegenwoordigers van Koenen Bouw en Wind Disgign en Build.


40 medewerkers sloegen op trommels, een vuurwerkshow verlichtte het geheel, de zeemeerminnen verkenden het bad en een dame in een doek voerde een tissue-act uit: het nieuwe zwembad Aquarena aan het Stadionplein in Emmen is officieel geopend! Wethouder René van der Weide: “Ik ben ontzettend trots op wat hier nu staat. Er is enorm hard gewerkt en dat is te zien. Ik wens alle inwoners van de gemeente Emmen en natuurlijk ook bezoekers van buiten de gemeente enorm veel plezier met het nieuwe Aquarena.”

Bezoekers kunnen naar hartenlust zwemmen in het wedstrijdbad, het doelgroepenbad met verstelbare bodem of het recreatie- en peuterbad. Klimmen naar de top via de zes meter hoge klimwand, roetsjen van de interactieve glijbaan met snelheidsmeters, de familieglijbaan en de glijbaan in het peuterbad en gebruik maken van de wellness mogelijkheden. De afgelopen weken is het zwembad getest door allerlei verschillende doelgroepen, zoals senioren, kinderen en gehandicapten. Hier kwamen geen problemen uit voort, behalve een simpele, maar veel gestelde vraag: “Hoe laat is het?”.

Om dit op te lossen, overhandigde wethouder Van der Weide een grote klok tijdens de officiële opening. Nu is het nieuwe Aquarena helemaal klaar voor nu en de toekomst. Het nieuwe zwembad is één van de meest zuinige zwembaden van het land. Het stroomverbruik is maar liefst vier keer lager dan in het oude zwembad. Op het dak liggen 700 zonnepanelen voor het opwekken van stroom en alle ruimtes zijn voorzien van led-lampen met bewegingsmelders. Het toekomstige warmtenet van Emmtec kan aangesloten worden op het nieuwe zwembad.


Vanuit een boot volgde wethouder van der Weide de verrichtingen van de dame aan een doek en even later met een plons in het water het bad opende. (zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda