Zwemmen/Waterpolo

31e ZPC Moby DICK waterpolotoernooi

Waterpolospektakel in Zwembad de Zandpol op 2, 3 en 4 juli ZANDPOL - Over een aantal dagen is het dan weer zover. Na maandenlange voorbereiding vindt in het weekend van 2, 3 en 4 juli het waterpolospektakel georganiseerd door ZPC Moby Dick uit Schoonebeek plaats. Plaats van handeling, het natuurzwembad De Zandpol, gelegen tussen Nieuw Amsterdam en Schoonebeek. Het waterpolotoernooi dat zich mag beschouwen als een van de grootste van Nederland, waarbij vele gerenommeerde ploegen aanwezig zullen zijn, is inmiddels al aan zijn 31ste editie toe. Sommige verenigingen zijn al aanwezig vanaf het eerste toernooi en kijken elk jaar weer uit om deel te kunnen nemen aan het toernooi.
Reageer!

Zwemplassenfolder 2010.39 Drentse zwemplassen zijn veilig

De Drentse Zwemplassenfolder 2010 is uit. De folder biedt een overzicht van de 39 gecontroleerde zwemplassen met bijbehorende voorzieningen in Drenthe. Nieuw in de lijst is Sportlandgoed Swartemeer bij Zwartemeer. De zwemplas bij de Huttenheugte in Dalen is van de lijst gehaald omdat de eigenaar een andere bestemming zal geven aan de plas. De informatie over de zwemplassen is ook te vinden op www.drenthe.nl.
Reageer!

1 mei opening Geert Vos Bad Erica

ERICA - Binnenkort is het zo ver en begint in Erica het zwemseizoen 2010. Het prachtige openluchtzwembad opent dan namelijk weer haar deuren. Vanaf zaterdag 1 mei 13.00 uur bent u allen van harte welkom. Om deze openingsdag te vieren is er op zaterdag 1 mei voor alle kinderen op vertoon van abonnement of entreekaartje een gratis ijsje te halen in de kiosk!! Voor verdere info over bv. openingstijden, zwemles etc. verwijzen we u naar onze prachtige vernieuwde website www.geertvosbad.nl Tot ziens in het Geert Vos Bad op Erica!!
Reageer!

KNZB, De Kikker en gemeente Emmen ondertekenen Swim2gether-overeenkomst

EMMEN - De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB), zwemvereniging De Kikker en de gemeente Emmen ondertekenen maandagmiddag 1 februari een overeenkomst in het kader van het project Swim2gether. Doel hiervan is meer allochtone kinderen naar zowel de zwemvereniging als het zwembad te trekken. De ondertekening geschiedt door de heren J.N. Kossen, directeur van de KNZB, G. Evenhuis, wethouder Sport van de gemeente Emmen en G. Huising, voorzitter van Zwem- en Polovereniging De Kikker. Na de ondertekening zal meteen de eerste actie van dit project van start gaan: leerlingen van Openbare Basisschool Angelslo gaan dan gezamenlijk het zwembad in om te zwemmen.
Reageer!

Nederlaag voor De Kikker

EMMEN ? De waterpolo?rs van De Kikker uit Emmen leverden volgens coach Oleg Grooten in eigen bad een wanprestatie door met 5-3 van Orca te verliezen. De ploeg ging heel slap van start en kwam in het eerste kwart op een 3-0 achterstand. In de volgende kwarts wisten de Emmenaren de wedstrijd niet meer naar hun hand te zetten en verloren kansloos.
Reageer!

Gemeente Emmen ondersteunt geprivatiseerde Zwembaden in de gemeente

EMMEN - De gemeente Emmen geeft ? 1.000,- aan de geprivatiseerde openluchtbaden en ?sporthallen in de gemeente. Dit omdat de gemeente een grote waardering heeft voor de inzet van de vele vrijwilligers die er ieder jaar weer voor zorgen dat de openluchtbaden en ? sporthallen in hun woonplaats kunnen blijven bestaan. Deze zogeheten waarderingsondersteuning is beschikbaar gesteld op verzoek van de gemeenteraad van Emmen.
Reageer!

Zwemdiploma-A voor alle basisschoolleerlingen

EMMEN - De gemeente Emmen streeft ernaar om alle kinderen met een geldig zwemdiploma-A van de basisschool te laten gaan. Omdat niet alle kinderen op zwemles gaan, werkt de gemeente met een zogeheten zwemvangnet. In het Emmer zwemvangnet is aandacht voor de grootte van de groepen tijdens zwemles, ook wordt er aandacht besteed aan extra vaardigheden voor de zweminstructeurs om te kunnen werken met kinderen met gedragstoornissen. Het zwemvangnet besteedt extra aandacht aan scholen met veel achterstandsleerlingen.
Reageer!

"De Zwaoi" zet zwemmers in het zonnetje

VALTHERMOND - Thea Drenth, Annie Pinkster en Alie Vondel alle drie uit Valthermond hebben vrijdagavond tijdens de laatste dag van de zwemvierdaagse in het openluchtzwembad "De Zwaoi" in Valthermond op feestelijke wijze hun medaille in ontvangst genomen. "De drie dames deden voor de 35e keer mee aan de zwemvierdaagse en dat was voor het openluchtzwembad "De Zwaoi" reden genoeg om de dames eens in het zonnetje te zetten "aldus Fennie Fuller hoofd van zwembad "De Zwaoi".
Reageer!

Zomerse taferelen in Erica

ERICA - Het is warm en dus boeren de openluchtbaden in de gemeente Emmen goed. Met temperaturen tot over de dertig graden genieten jong en oud van een duik in het verkoelende water. In het Geert Vos bad in Erica beleefde de jeugd in Erica veel plezier op de glijbaan. Helaas is het extreme warme weer komende vrijdag voorbij, begin volgende week wordt het weer zomers.
Reageer!

Aquarena deels gesloten voor groot onderhoud

EMMEN - Dinsdag 25 en woensdag 26 augustus is het golfslagbad, inclusief de kleuterhoek, gesloten in verband met groot technisch onderhoud. Alle lessen voor de doelgroepen aan deze kant komen hierdoor te vervallen. De lessen aan de wedstrijdkant gaan gewoon door.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda