31ste ZPC Moby Dick waterpolotoernooi ?powered by Arena? success

Waterpolospektakel met een oranje tint in Zwembad Zandpol ZANDPOL - Afgelopen weekend vond voor de 31ste maal het ?Powered By Arena ? waterpolotoernooi plaats in Natuurbad de Zandpol. Maar liefst 100 waterpoloteams waren dit weekend aanwezig in natuurbad de Zandpol. Meer dan 1500 sporters en hun meegebrachte supporters maakten van het natuurbad een camping met een bonte verzameling van tenten, caravans en zelfs campers.

Het waterpolotoernooi, georganiseerd door ZPC Moby Dick uit Schoonebeek en omgeving, kende een formidabele start. In verband met de voetbalwedstrijd Nederland - Brazilië had de organisatie in de grote feesttent een videoscherm geplaatst waarop live de wedstrijd te volgen was. Dit jaar mochten de teams veel eerder dan voorgaande jaren het terrein op om de voetbalwedstrijd tijdens het toernooi te volgen. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Voor de organisatie betekende dit wel dat er een extra tandje bijgedaan moest worden om het terrein voor 16.00 uur in orde te hebben gebracht. Met vele vrijwilligers uit en buiten de vereniging werd dan ook met man een macht gewerkt om alles tot in de puntjes verzorgt te hebben. Al om 12.00 uur melden zich de eerste verenigingen al en naarmate de middag  vorderde werd het al aardig druk op het anders redelijk rustig complex.

Voor 16.00 uur waren de meeste verenigingen dan ook al aanwezig. Zodat om 16.00 uur bij de aftrap van onze jongens in Zuid Afrika de feesttent gevuld was met honderden oranje uitgedoste waterpoloërs die ook het nationaal team een warm hart toedragen. De sfeer kon dan ook niet meer stuk toen Oranje Brazilië had verslagen. Het feest werd tot  in de late uurtjes doorgezet met een liveband, Purple Mind. Het betekende tevens het begin van een formidabel waterpolospektakel waarbij ook de weersgoden de organiserende vereniging Moby Dick gunstig gezind was.

Zaterdagmorgen begonnen om klokslag 09.00 uur de eerste wedstrijden op 6 speelvelden om diep in de namiddag te eindigen. Ook voor de Duitse gasten was rekening gehouden. Evenals Oranje mocht de Manschaft om 16.00 uur aftrappen. Hiertoe werd het volledige wedstrijdschema van de zaterdag voor de Duitse waterpoloërs omgegooid zodat zij ook de verrichting van hun helden konden volgen. Een dikke pluim voor de organisatie die hiervoor toch heel wat extra werk op hun bordje kregen. Evenals de vrijdagavond was er zaterdagavond weer veel muzikaal genot.  De Leftovers , een band die bestaat uit Moby Dick leden,  hadden de eer om meer dan 1500 aanwezigen te vermaken.

Tot diep in de late uurtjes werd gefeest waarna op zondagochtend de klok onverbiddelijk was en om 08.30 uur de eerste teams weer in het water lagen zodat om 14.00 uur de laatste wedstrijden gespeeld werden. Winnaar dit jaar was bij de hoofdpoule van de  heren, evenals de vorige 3 edities UZ&PC uit Utrecht en bij de dames hoofdpoule ging voor het eerst Ed Hardy de Robben uit Hilversum met de prijzen strijken.

Het grootste compliment wat de organiserende vereniging kreeg werd uitgesproken door een waterpolovereniging uit Alkemade, die namens alle aanwezige poloërs een dankwoord uitspraak voor de formidabele prestatie om een zo’n geweldig en sfeervol toernooi neer te zetten. Volgend jaar 5, 6 en 7 Juli op naar de 32ste editie.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda