Zwemmen/Waterpolo

De waterpolodames van Het Ravijn zijn Nederlands kampioen geworden.

NIJVERDAL - De ploeg uit Nijverdal klopte voor eigen publiek ZVL in het derde finaleduel met 8-4. Het was voor Het Ravijn de tweede titel op rij en de vijfde in de clubhistorie. Als tweede keepster van het Ravijn uit Nijverdal werd zij met haar team landskampioen waterpolo bij de vrouwen.
Reageer!

Kikker wint van Aquapoldro

EMMEN - De mannen van de Kikker hebben zaterdagavond hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 12-8 van Aquapoldro gewonnen. Na een eerste offensief van de gasten uit Apeldoorn leek het er aanvankelijk niet op dat de thuisploeg aan het langste eind zou trekken maar na wat omzettingen van coach Oleg Grooten werd een 1-2 achterstand nog in de eerste periode om gezet naar een 4-2 voorsprong. Waren het de afgelopen weken vaak de jonge talenten van de Kikker die het verschil in de wedstrijden maakten deze keer waren het de routiniers die voorop gingen in de strijd. Met name aanvoerder Ralf Luycx speelde ??n van zijn beste wedstrijden van het seizoen maar ook Abel Prins en Manfred Lippold lieten zien dat ze nog zeker een paar seizoenen mee kunnen op dit niveau.
Reageer!

Twee Emmer zwembestuurders in de bloemen.

EMMEN - Tijdens de laatste algemene jaar vergadering van de KNZB Kring Drenthe waren er veel bloemen voor Drentse zwembestuurders. In zijn toespraak gaf voorzitter Joep van Ommeren aan dat het de laatste mogelijkheid was om als kring een aantal werkers in de zwemsport extra in het zonnetje te zetten en met goedkeuring van het voltallige bestuur benoemde hij maarliefst negen mensen tot lid van verdienste. Het was de laatste vergadering op Kring niveau omdat de samenwerking tussen de drie noordelijke provincies vanaf 1juni een feit is. Onder de negen waren er twee leden van de Kikker uit Emmen die tot lid van verdienste werden benoemd.
Reageer!

Super weekend voor de Kikker

EMMEN ? met zes punten uit twee wedstrijden was het weekend voor waterpolo?rs van de Kikker helemaal top. Vrijdagavond kwam mede koploper Orca op bezoek voor de inhaal wedstrijd die wegens winterse omstandigheden een aantal weken terug was afgelast. De gasten uit Leeuwarden troffen het niet want het was de Kikker die van begin tot het einde de wedstrijd dicteerde. Coach Oleg Grooten had zijn team opgedragen lange aanvallen te spelen en eigenlijk het tempo uit de wedstrijd te halen. Dit werkte goed en door op beslissende momenten nog even de laatste pass te geven werd de verdediging van Orca steeds weer verrast.
Reageer!

Super weekend voor de Kikker

EMMEN - Met zes punten uit twee wedstrijden was het weekend voor waterpolo?rs van de Kikker helemaal top. Vrijdagavond kwam mede koploper Orca op bezoek voor de inhaal wedstrijd die wegens winterse omstandigheden een aantal weken terug was afgelast. De gasten uit Leeuwarden troffen het niet want het was de Kikker die van begin tot het einde de wedstrijd dicteerde. Coach Oleg Grooten had zijn team opgedragen lange aanvallen te spelen en eigenlijk het tempo uit de wedstrijd te halen. Dit werkte goed en door op beslissende momenten nog even de laatste pass te geven werd de verdediging van Orca steeds weer verrast.
Reageer!

Debuut van Robin van Grol bij de Kikker.

Met het debuut van Robin van Grol in het eerste team van de Kikker waren de jeugdspelers van de Kikker opeens in de meerderheid ten opzichte van de senioren. Het doorbreken van de jeugd bij de Kikker staat in schril contrast bij de meeste waterpoloclubs in den lande waar meestal te lang een beroep gedaan moet worden op de oudere spelers bij gebrek aan jong talent. Bij de Emmer waterpoloclub dus niet en zaterdagavond kon coach Oleg Grooten de vijftienjarige van Grol zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht van het met 9-4 winnende de Kikker laten maken.
Reageer!

Robert Bais zwemt NK en EK.

EMMEN - Hoofdtrainer Robert Bais van de zwemafdeling van De Kikker in Emmen is geselecteerd voor De Nationale Militaire Equipe zwemmen. De internationale militaire sportkoepel Conseil International du Sport Militaire (CISM) organiseert jaarlijks verschillende internationale kampioenschappen. Deelname aan deze kampioenschappen is binnen Defensie een belangrijk onderdeel van topsportbeoefening. Om op deze wedstrijden optimaal te presteren, worden de beste militaire zwemmers geselecteerd voor de Nationale Militaire Equipe zwemmen. De Nationale Militaire Equipe zwemmen bestaat uit maximaal 6 mannelijke en 6 vrouwelijke zwemmers. De equipeleden houden hun conditie en vaardigheden op peil bij de eigen zwemvereniging.
Reageer!

De Kikker ?net niet?

GRONINGEN - De mannen van de Kikker verloren zaterdagavond met 9-7 van de koploper in de derde klasse, De Walvisch. De studenten uit Groningen speelden nog niet zo lang geleden in de eerste klasse en zijn bezig om het verloren gegaan terrein weer te winnen. Toch was het volgens coach Oleg Grooten met een klein beetje geluk mogelijk geweest een beter resultaat te behalen. Twee opgelegde kansen werden door club topscoorer Abel Prins gemist en een toegewezen strafworp werd door Dennis Snijders op de paal geschoten. De Emmer poloers moesten het stellen zonder Manfred Lippold en Harold Huising waardoor Ruud Mulder zijn competitie debuut voor de Kikker kon maken.
Reageer!

De Kikker goed gestart maar belabberd ge?indigd.

MEPPEL - Na verleden week de Eemsrobben met een score van 18-4 terug naar Delfzijl te hebben gestuurd stond voor de waterpolomannen van de Kikker dit weekend de altijd lastige uitwedstrijd tegen de Reest in Meppel op het programma. De ploeg van coach Oleg Grooten die eigenlijk een te smalle selectie heeft voor deze competitie was extra gehandicapt door de schorsing van Manfred Lippold en de wegens ziekte afwezige Dirk Kersten. Het was voor Grooten dan ook een hele puzzel om een representatief team in het water te leggen. Ondanks al deze beperkingen kwam de Kikker goed uit de startblokken en stond na het eerste kwart op een verrassende 1-3 voorsprong.
Reageer!

NJK gangers van

EMMEN - In het weekend van 1 februari namen drie zwemmers van de Kikker uit Emmen deel aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen te Amsterdam. Door Simone Krans en Madelon en Maurice van der Ploeg werd er op verschillende afstanden gestart. De hoogste plaats was er voor madelon die op de 400m vrije slag een bronzen medaille behaalde. Zowel Simone als Maurice zwommen mooie pr's en eindigden in de top van de uitslag.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda