Zwemmen/Waterpolo

Super weekend voor de Kikker

EMMEN - Met zes punten uit twee wedstrijden was het weekend voor waterpolo?rs van de Kikker helemaal top. Vrijdagavond kwam mede koploper Orca op bezoek voor de inhaal wedstrijd die wegens winterse omstandigheden een aantal weken terug was afgelast. De gasten uit Leeuwarden troffen het niet want het was de Kikker die van begin tot het einde de wedstrijd dicteerde. Coach Oleg Grooten had zijn team opgedragen lange aanvallen te spelen en eigenlijk het tempo uit de wedstrijd te halen. Dit werkte goed en door op beslissende momenten nog even de laatste pass te geven werd de verdediging van Orca steeds weer verrast.
Reageer!

Debuut van Robin van Grol bij de Kikker.

Met het debuut van Robin van Grol in het eerste team van de Kikker waren de jeugdspelers van de Kikker opeens in de meerderheid ten opzichte van de senioren. Het doorbreken van de jeugd bij de Kikker staat in schril contrast bij de meeste waterpoloclubs in den lande waar meestal te lang een beroep gedaan moet worden op de oudere spelers bij gebrek aan jong talent. Bij de Emmer waterpoloclub dus niet en zaterdagavond kon coach Oleg Grooten de vijftienjarige van Grol zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht van het met 9-4 winnende de Kikker laten maken.
Reageer!

Robert Bais zwemt NK en EK.

EMMEN - Hoofdtrainer Robert Bais van de zwemafdeling van De Kikker in Emmen is geselecteerd voor De Nationale Militaire Equipe zwemmen. De internationale militaire sportkoepel Conseil International du Sport Militaire (CISM) organiseert jaarlijks verschillende internationale kampioenschappen. Deelname aan deze kampioenschappen is binnen Defensie een belangrijk onderdeel van topsportbeoefening. Om op deze wedstrijden optimaal te presteren, worden de beste militaire zwemmers geselecteerd voor de Nationale Militaire Equipe zwemmen. De Nationale Militaire Equipe zwemmen bestaat uit maximaal 6 mannelijke en 6 vrouwelijke zwemmers. De equipeleden houden hun conditie en vaardigheden op peil bij de eigen zwemvereniging.
Reageer!

De Kikker ?net niet?

GRONINGEN - De mannen van de Kikker verloren zaterdagavond met 9-7 van de koploper in de derde klasse, De Walvisch. De studenten uit Groningen speelden nog niet zo lang geleden in de eerste klasse en zijn bezig om het verloren gegaan terrein weer te winnen. Toch was het volgens coach Oleg Grooten met een klein beetje geluk mogelijk geweest een beter resultaat te behalen. Twee opgelegde kansen werden door club topscoorer Abel Prins gemist en een toegewezen strafworp werd door Dennis Snijders op de paal geschoten. De Emmer poloers moesten het stellen zonder Manfred Lippold en Harold Huising waardoor Ruud Mulder zijn competitie debuut voor de Kikker kon maken.
Reageer!

De Kikker goed gestart maar belabberd ge?indigd.

MEPPEL - Na verleden week de Eemsrobben met een score van 18-4 terug naar Delfzijl te hebben gestuurd stond voor de waterpolomannen van de Kikker dit weekend de altijd lastige uitwedstrijd tegen de Reest in Meppel op het programma. De ploeg van coach Oleg Grooten die eigenlijk een te smalle selectie heeft voor deze competitie was extra gehandicapt door de schorsing van Manfred Lippold en de wegens ziekte afwezige Dirk Kersten. Het was voor Grooten dan ook een hele puzzel om een representatief team in het water te leggen. Ondanks al deze beperkingen kwam de Kikker goed uit de startblokken en stond na het eerste kwart op een verrassende 1-3 voorsprong.
Reageer!

NJK gangers van

EMMEN - In het weekend van 1 februari namen drie zwemmers van de Kikker uit Emmen deel aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen te Amsterdam. Door Simone Krans en Madelon en Maurice van der Ploeg werd er op verschillende afstanden gestart. De hoogste plaats was er voor madelon die op de 400m vrije slag een bronzen medaille behaalde. Zowel Simone als Maurice zwommen mooie pr's en eindigden in de top van de uitslag.
Reageer!

De Kikker (jeugd) te sterk voor Drachten.

EMMEN - In de eerste wedstrijd na de winterstop hebben de mannen van de Kikker goede zaken gedaan door in het thuisduel tegen Drachten met 9-5 te winnen. Eigenlijk waren het niet de vertrouwde ?grote?mannen die het verschil in de wedstrijd maakten maar meer de jonge generatie. Met name de jeugdige Dirk Kersten speelde een goede wedstrijd en was met drie treffers topscorer aan emmer zijde. Een half jaar geleden stuurde waterpolo jeugd bondscoach de jonge kikkerbelofte nog weg uit Zeist met de boodschap, ga eerst maar eens flink trainen bij je club op je zwemsnelheid en kom dan maar eens terug.
Reageer!

De Kikker in slotperiode onderuit

APELDOORN ? De waterpolo?rs van De Kikker uit Emmen verloren zaterdagavond in Apeldoorn met 13-6 van Aquapoldro. De Kikker verloor de eerste periode met 3-0, maar herstelde zich in de tweede periode met een 3-2 winst. De derde periode ging het gelijk op en eindigde in een 2-2 eindstand. De beslissing viel in de vierde periode in het nadeel voor de Emmenaren. Zonder de zieke aanvoerder Ralf Luycx werd het een moeilijke wedstrijd omdat De Kikker met negen spelers maar over een smalle basis de beschikking heeft. Ralf Luycx is toch altijd wel goed voor drie ? vier goals. Toen ook nog Manfred Lippold in het begin van de derde periode met drie persoonlijke fouten ook nog definitief naar de kleedkamer kon sloeg Aquapoldro in de vierde periode keihard toe toen enkele de jeugdige spelers moeten aan de bak.
Reageer!

Luycx zonder zwembroek in de wedstrijd.

EMMEN - Zelfs het minimale zwembroekje dat Ralf Luycx zaterdagavond in de wedstrijd tegen AFC uit Groesbeek aan had moest uit om zijn directe verdediger te verlossen uit een benarde situatie. Beide spelers gingen op de midvoor positie een stevig duel aan waarbij de verdediger uit Groesbeek de aanvaller van de Kikker stevig bij de zwembroek vast hield. Luycx draaide zich uit deze situatie maar had niet door dat door dit doordraaien de verdediger zijn vinger zodanig tussen het textiel kwam te zitten dat hij, of hij wilde of niet, zijn vinger er niet meer uit kon halen. Beide mannen wisten zich geen raad met de situatie waarop Luycx zijn zwembroek in het water maar uit trok en de verdediger van VKC verloste uit deze komische situatie. De speler uit Groesbeek werd hierna direct gewisseld en had na afloop nog een behoorlijk dikke vinger.
Reageer!

Prins schutterskoning bij de Kikker

EMMEN - Dat de Kikker zaterdagavond het waterpolotreffen tegen hekkensluiter Middels? zou winnen was wel verwacht maar een score van 15-3 is ook in het waterpolo wel erg fors. Verantwoordelijk man aan Kikker kant was Abel Prins die maarliefst 7 maal doel trof. De aanvalsleider van de Emmenaren was niet te volgen voor de Friese verdediging en scoorde de ??n na de andere fraaie treffer. Het was voor Middels? maar goed dat coach Oleg Grooten veel jong Kikker talent liet spelen anders was de avond voor de gasten nog dramatischer verlopen. De Kikker zette vanaf het eerste fluitsignaal de tegenstander onder druk en stond n de eerste periode al met 5-0 voor.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda