Zwemmen/Waterpolo

Waterpolo de Kikker heeft nieuwe technische staf

EMMEN - De waterpolosector van de Kikker heeft voor het nieuwe seizoen een coördinator technische zaken en een trainer voor de heren 1 en 2 selectie aangetrokken.Er wordt afscheid genomen van Alexander Boiko, die in totaal 10 jaar de selecties heeft getraind. De waterpolocommissie heeft bewust gekozen voor een coördinator die de leiding krijgt over de alle selecties, van jongste jeugd t/m heren 1 en zowel dames als heren.
Reageer!

De Kikker thuis tegen PROTEUS

EMMEN De heren van de Kikker staan in de competitie stevig op een zesde plaats. Dat heet dus met recht een middenmoter. Natuurlijk hadden de mannen van coach Oleg Grooten graag wat dichter tegen de koplopers aan gestaan maar door het verlies van de laatste twee wedstrijden zit dat er nog steeds niet in. Koploper Orca heeft verleden week in Leeuwarden duidelijk gemaakt dat er geen twijfel over bestaat wie er kampioen gaat worden. De Kikker kon met een duidelijke 11-4 terug naar Emmen. Zaterdagavond komt nummer twee “Proteus” in het eigen Aquarena op bezoek en het is te hopen dat de Kikker dan kan laten zien dat de zesde plek op de ranglijst toch wel iets aan de lage kant is Het bestuur van de Kikker nodigt u van harte uit om deze wedstrijd te komen zien.
Reageer!

Waterpoloërs van Zepta en De Kikker gaan samenwerken

EMMEN/TER APEL - De waterpoloafdeling van zwemvereniging Zepta uit Ter Apel en De Kikker uit Emmen gaan samenwerken onder de naam JOPP. Jeugdleden van beide verenigingen gaan samen trainen en samen meedoen aan de competitie. Het afgelopen seizoen is deze samenwerking in gang gezet en enkele weken geleden hebben de besturen van beide verenigingen hun handtekening gezet, waardoor nu een zogenaamde startgemeenschap is opgericht. Een Startgemeenschap is een officiële samenwerking, erkent door de KNZB, die je het recht geeft om samen teams in te schrijven in de competitie. Zepta en De Kikker blijven in dezelfde vorm bestaan, maar gaan samenwerken voor de jeugdleden.
Reageer!

Uitslagen 34e Moby Dick Waterpolotoernooi Zandpol

ZANDPOL - In het weekend van 5, 6 en 7 juli 2013 heeft "ZPC Moby Dick" uit Schoonebeek voor de 34e keer haar Internationale waterpolotoernooi powered by Arena georganiseerd, een van de grootste waterpolotoernooien in Nederland. Naast verenigingen uit Nederland, waren er ook verschillende dames en herenteams uit Denemarken, Engeland, België en Duitsland en had het toernooi met 104 ingeschreven teams een nieuw record behaald qua aantallen deelnemers.
Reageer!

Waterpolospektakel in Zwembad de Zandpol op 6 en 7 juli

SCHOONEBEEK - Over een aantal dagen is het dan weer zover. Na maandenlange voorbereiding vindt in het weekend van 6 en 7 juli het waterpolospektakel georganiseerd door ZPC Moby Dick uit Schoonebeek plaats. Plaats van handeling, het natuurzwembad De Zandpol, gelegen tussen Nieuw Amsterdam en Schoonebeek.
Reageer!

Zilver voor Saranda Hofstra

EINDHOVEN - Saranda Hofstra heeft zaterdag in Eindhoven een zilveren medaille in de wacht gesleept op het Open Nederlands kampioenschap. De als vierde geplaatste zwemmer heeft zich op de 50 m rugslag met een tijd van 30.95 op het podium weten te plaatsen. Ze moest Claris de Vries voor laten gaan met het minimale verschil van 0.09 sec.
Reageer!

Zilver voor Saranda Hofstra

EINDHOVEN = Saranda Hofstra heeft zaterdag in Eindhoven een zilveren medaille in de wacht gesleept op het Open Nederlands kampioenschap. De als vierde geplaatste zwemmer heeft zich op de 50 m rugslag met een tijd van 30.95 op het podium weten te plaatsen. Ze moest Claris de Vries voor laten gaan met het minimale verschil van 0.09 sec. Zondag heeft ze de 100 m rugslag gezwommen met een mooie PR. Als 11e geplaatste zwemmer wist zichzelf te verrassen door naar een 5e plaats te zwemmen, met een tijd van 1.08.72, Deze tijd bleek goed voor een plaats in de B-finale s avonds.
Reageer!

De waterpolodames van Het Ravijn zijn Nederlands kampioen geworden.

NIJVERDAL - De ploeg uit Nijverdal klopte voor eigen publiek ZVL in het derde finaleduel met 8-4. Het was voor Het Ravijn de tweede titel op rij en de vijfde in de clubhistorie. Als tweede keepster van het Ravijn uit Nijverdal werd zij met haar team landskampioen waterpolo bij de vrouwen.
Reageer!

Kikker wint van Aquapoldro

EMMEN - De mannen van de Kikker hebben zaterdagavond hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 12-8 van Aquapoldro gewonnen. Na een eerste offensief van de gasten uit Apeldoorn leek het er aanvankelijk niet op dat de thuisploeg aan het langste eind zou trekken maar na wat omzettingen van coach Oleg Grooten werd een 1-2 achterstand nog in de eerste periode om gezet naar een 4-2 voorsprong. Waren het de afgelopen weken vaak de jonge talenten van de Kikker die het verschil in de wedstrijden maakten deze keer waren het de routiniers die voorop gingen in de strijd. Met name aanvoerder Ralf Luycx speelde ??n van zijn beste wedstrijden van het seizoen maar ook Abel Prins en Manfred Lippold lieten zien dat ze nog zeker een paar seizoenen mee kunnen op dit niveau.
Reageer!

Twee Emmer zwembestuurders in de bloemen.

EMMEN - Tijdens de laatste algemene jaar vergadering van de KNZB Kring Drenthe waren er veel bloemen voor Drentse zwembestuurders. In zijn toespraak gaf voorzitter Joep van Ommeren aan dat het de laatste mogelijkheid was om als kring een aantal werkers in de zwemsport extra in het zonnetje te zetten en met goedkeuring van het voltallige bestuur benoemde hij maarliefst negen mensen tot lid van verdienste. Het was de laatste vergadering op Kring niveau omdat de samenwerking tussen de drie noordelijke provincies vanaf 1juni een feit is. Onder de negen waren er twee leden van de Kikker uit Emmen die tot lid van verdienste werden benoemd.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda