Zwemmen/Waterpolo

NJK gangers van

EMMEN - In het weekend van 1 februari namen drie zwemmers van de Kikker uit Emmen deel aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen te Amsterdam. Door Simone Krans en Madelon en Maurice van der Ploeg werd er op verschillende afstanden gestart. De hoogste plaats was er voor madelon die op de 400m vrije slag een bronzen medaille behaalde. Zowel Simone als Maurice zwommen mooie pr's en eindigden in de top van de uitslag.
Reageer!

De Kikker (jeugd) te sterk voor Drachten.

EMMEN - In de eerste wedstrijd na de winterstop hebben de mannen van de Kikker goede zaken gedaan door in het thuisduel tegen Drachten met 9-5 te winnen. Eigenlijk waren het niet de vertrouwde ?grote?mannen die het verschil in de wedstrijd maakten maar meer de jonge generatie. Met name de jeugdige Dirk Kersten speelde een goede wedstrijd en was met drie treffers topscorer aan emmer zijde. Een half jaar geleden stuurde waterpolo jeugd bondscoach de jonge kikkerbelofte nog weg uit Zeist met de boodschap, ga eerst maar eens flink trainen bij je club op je zwemsnelheid en kom dan maar eens terug.
Reageer!

De Kikker in slotperiode onderuit

APELDOORN ? De waterpolo?rs van De Kikker uit Emmen verloren zaterdagavond in Apeldoorn met 13-6 van Aquapoldro. De Kikker verloor de eerste periode met 3-0, maar herstelde zich in de tweede periode met een 3-2 winst. De derde periode ging het gelijk op en eindigde in een 2-2 eindstand. De beslissing viel in de vierde periode in het nadeel voor de Emmenaren. Zonder de zieke aanvoerder Ralf Luycx werd het een moeilijke wedstrijd omdat De Kikker met negen spelers maar over een smalle basis de beschikking heeft. Ralf Luycx is toch altijd wel goed voor drie ? vier goals. Toen ook nog Manfred Lippold in het begin van de derde periode met drie persoonlijke fouten ook nog definitief naar de kleedkamer kon sloeg Aquapoldro in de vierde periode keihard toe toen enkele de jeugdige spelers moeten aan de bak.
Reageer!

Luycx zonder zwembroek in de wedstrijd.

EMMEN - Zelfs het minimale zwembroekje dat Ralf Luycx zaterdagavond in de wedstrijd tegen AFC uit Groesbeek aan had moest uit om zijn directe verdediger te verlossen uit een benarde situatie. Beide spelers gingen op de midvoor positie een stevig duel aan waarbij de verdediger uit Groesbeek de aanvaller van de Kikker stevig bij de zwembroek vast hield. Luycx draaide zich uit deze situatie maar had niet door dat door dit doordraaien de verdediger zijn vinger zodanig tussen het textiel kwam te zitten dat hij, of hij wilde of niet, zijn vinger er niet meer uit kon halen. Beide mannen wisten zich geen raad met de situatie waarop Luycx zijn zwembroek in het water maar uit trok en de verdediger van VKC verloste uit deze komische situatie. De speler uit Groesbeek werd hierna direct gewisseld en had na afloop nog een behoorlijk dikke vinger.
Reageer!

Prins schutterskoning bij de Kikker

EMMEN - Dat de Kikker zaterdagavond het waterpolotreffen tegen hekkensluiter Middels? zou winnen was wel verwacht maar een score van 15-3 is ook in het waterpolo wel erg fors. Verantwoordelijk man aan Kikker kant was Abel Prins die maarliefst 7 maal doel trof. De aanvalsleider van de Emmenaren was niet te volgen voor de Friese verdediging en scoorde de ??n na de andere fraaie treffer. Het was voor Middels? maar goed dat coach Oleg Grooten veel jong Kikker talent liet spelen anders was de avond voor de gasten nog dramatischer verlopen. De Kikker zette vanaf het eerste fluitsignaal de tegenstander onder druk en stond n de eerste periode al met 5-0 voor.
Reageer!

Waterspektakel in De Wieke

NIEUW WEERDINGE - In openluchtbad de Wieke aan de Raiffeisenstraat 15 in Nieuw Weerdinge zal op zondag 2 september het waterspektakel Krooi'm d'r in plaatsvinden. Deelnemers moeten daarbij een kruiwagen al dan niet gevuld met een teamgenoot over een zwembad rijden maar wel droog. Door het zwembadpersoneel zelf worden de kruiwagen ter beschikking gesteld. Tot vlak voor de start van het evenement kan men zich opgeven bij de activiteitencommissie dat bij de kiosk van het bad gevestigd is. Om deel te nemen kost het evenement 1 euro. De aanvag is om 14:30 uur en de entree is gratis.
Reageer!

Moby Dick waterpolotoernooi weer geslaagd

ZANDPOL - In het afgelopen weekend werd in het natuurbad Zandpol weer het jaarlijkse waterpolotoernooi door de zwem en waterpoloclub Moby Dick gehouden. Het werden weer twee dagen van waterpolo van hoog tot laag niveau. Bij de heren die in tien poules waren onderverdeeld, eindigde De Kikker uit Emmen op een laatste plaats in poule 1. Winnaar werd SGHA. Bij de dames eindigde SGAmersfoort in poule 1 op de eerste plaats voor Stadskanaal 1 en ENC Arnhem. De dames van De Kikker uit Emmen speelden in poule 3 en eindigden daar op een laatste plaats terwijl De Kikker 2 in poule 4 op een tweede plaats beslag legden achter winnaar Southampton City. De uitslagenlijst ziet er als volgt uit:
Reageer!

ZPC Moby Dick organiseert 33ste Powered by Arena waterpolotoernooi

Waterpolospektakel in Zwembad de Zandpol op 7 en 8 juli ZANDPOL - Over een aantal dagen is het dan weer zover. Na maandenlange voorbereiding vindt in het weekend van 7 en 8 juli het waterpolospektakel georganiseerd door ZPC Moby Dick uit Schoonebeek plaats. Plaats van handeling, het natuurzwembad De Zandpol, gelegen tussen Nieuw Amsterdam en Schoonebeek. Het waterpolotoernooi mag zich beschouwen als een van de grootste van Nederland waarbij vele gerenommeerde ploegen aanwezig zullen zijn is inmiddels al aan zijn 33ste editie toe.Sommige verenigingen zijn al aanwezig vanaf het eerste toernooi en kijken elk jaar weer uit om deel te kunnen nemen aan het toernooi.
Reageer!

Stichting zwembad Erica ?Geert Vos Bad? in 2012 erkend door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

ERICA - Stichting zwembad Erica ?Geert Vos Bad? mag in 2012 opleiden en afzwemmen voor de Nationale Zwemdiploma's. Dit is te herkennen aan een jaarlijks uit te geven vignet met daarin het betreffende jaartal. Wil de consument er zeker van zijn dat een Nationaal Zwemdiploma wordt behaald, let er dan op dat het zwembad, de zwemvereniging of de zwemschool de erkenning heeft als 'Erkend Opleidings- en Exameninstituut Nationale Zwemdiploma's'. Alleen deze instanties mogen opleiden voor de Nationale Zwemdiploma's. Deze erkenning wordt uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, het kennisinstituut voor de zwembranche.
Reageer!

Nederlandse Junioren Kampioenen Synchroonzwemmen in Emmen

EMMEN - Op zaterdag 24 maart worden de Nederlandse Junioren Kampioenen Synchroonzwemmen gehouden in het Aquarena zwembad te Emmen. Een evenement wat voor Z&PC De Kikker, de Gemeente Emmen en zeker niet in de laatste plaats de provincie Drenthe een mooie publiciteitstrekker is. Een evenement wat een bezoekje/verslag van Radio,TV, Dagbladen en Lokale Kranten meer dan waard is. Het zou mooi zijn als jullie hier in "De Zuidenvelder" aandacht aan zouden willen schenken. Vanwege het hoge gehalte aan showelement vallen er mooie opnames te maken.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda