Zwemmen/Waterpolo

Waterpolospektakel in Zwembad de Zandpol op 1, 2 en 3 juli

ZPC Moby Dick organiseert 32ste internationale waterpolotoernooi powered by ARENA ZANDPOL - Over een aantal dagen is het dan weer zover. Na maandenlange voorbereiding vindt in het weekend van 1, 2 en 3 juli het waterpolospektakel georganiseerd door ZPC Moby Dick uit Schoonebeek plaats. Plaats van handeling, het natuurzwembad De Zandpol, gelegen tussen Nieuw Amsterdam en Schoonebeek. Het waterpolotoernooi dat zich mag beschouwen als een van de grootste van Nederland, waarbij vele gerenommeerde ploegen aanwezig zullen zijn, is inmiddels al aan zijn 32ste editie toe. Sommige verenigingen zijn al aanwezig vanaf het eerste toernooi en kijken elk jaar weer uit om deel te kunnen nemen aan het toernooi.
Reageer!

Zilver voor Saranda Hofstra tijdens NK sprint

EMMEN- In het Aquarenabad te Emmen werd in het afgelopen weekend het NK sprintwedstrijden gezwommen. Bij de senioren konden zwemmers van De Kikker, die ook verantwoordelijk was voor de voortreffelijk verlopen organisatie, niet echt potten breken, maar bij de Jeugd 2 meisjes was er wel succes. Saranda Hofstra(links op de foto) was succesvol met een zilveren medaille. Zij realiseerde in de finale een tijd van 30.25. Kampioen werd Esmee Bos van DKW in een tijd van 29.40. het brons was voor Lizzy Jansen uit Helden in een tijd van 30.31.
Reageer!

Aquarenabad gesloten op 25 en 26 juni

NK Sprint Zwem en Poloclub De Kikker EMMEN - Zaterdag 25 en zondag 26 juni a.s. is zwem- en golfslagbad Aquarena gesloten in verband met het Nederlandse Kampioenschappen Sprint van de KNZB. De Nederlandse Sprint Kampioenschappen 2011 worden in samenwerking met zwemvereniging De Kikker in Emmen georganiseerd. Voor meer informatie: http://www.knzb.nl/wedstrijdsport/zwemmen/evenementen_en_competities/nk_sprint
Reageer!

Succesvolle Drentse Kampioenschappen zwemmen voor zwemmers Kikker

EMMEN - De zwemmers van De Kikker hebben in totaal 24 gouden medailles verworven tijdens de Drentse Kringkampioenschappen. De 24 gouden medailles gingen naar Saranda Hofstra (negen keer), Maurice van der Ploeg (negen keer) en Simone Krans (zes keer). Op de derde dag van de kampioenschappen werd Maurice van der Ploeg verrast met de prestatiebeker. De KNZB Kring Drenthe reikte de beker uit aan Maurice vooral vanwege zijn goede prestatie op de NJK en de NK lange afstand. Saranda Hofstra werd daarnaast geprezen om haar prestaties en kreeg een bos bloemen.
Reageer!

Zwemmers Kikker leren op NJK lange afstanden

BREDA - Met 5 van de 6 zwemmers in de top 10 kunnen de zwemmers van de Kikker terugkijken op een goed toernooi. ?Maar er had meer ingezeten?, zegt trainer Alexander Hulleman. Maurice van der Ploeg was torenhoog favoriet op de 1500m vrij bij de jongens junioren 2, maar moest genoegen nemen met het zilver nadat Casper Zwiers uit Middelburg in de serie voor Maurice startte een geweldige tijd van 18.02,32 neerzette. Dat was 6 seconden sneller dan de tijd van 18.08,83 die de 14-jarige Emmenaar 2 weken geleden tijdens de Swimcup in Eindhoven had neergezet. Mede door die druk en het lange wachten in het warme zwembad in Breda, zat er niet meer in dan 18.21,22.
Reageer!

Zwemclub Polaris kampioen

KLAZIENAVEEN - Zwemclub Polaris uit Klazienaveen is zaterdag 2 april kampioen geworden van district 1 van de landelijke D3 competitie. Uiteindelijk is de zwemvereniging 420 punten (seconden) voor gebleven op nummer 2, ZCM?86 uit Muntendam. Alle zwemmers werden na afloop van de wedstrijd in het zonnetje gezet door de sponsor Profile Erik Br?ning. Volgend jaar zal de zwemclub Polaris gaan zwemmen in de D2 klasse.
Reageer!

4 drentse titels voor Frouke Beeksma

EMMEN - Met 4 gouden medailles was Frouke Beeksma de gouddelver bij zwemclub de Kikker uit Emmen tijdens de Drentse Winter Kampioenschappen. Op de 50m vl en 100m rug-, school en vrijeslag pakte ze met ruime voorsprong de eerste plaats. Door alle vier de afstanden te verbeteren verstevigt ze ook haar landelijke plaats in de top 5 op deze afstanden.
Reageer!

Weer zeven NJK-limieten voor Kikker

DORDRECHT - Er lijkt maar geen eind te komen aan het aantal limieten voor het NJK voor de zwemmers van de Kikker. Op woensdag 29 december zwommen zij in het nieuwe ultramoderne zwembad in Dordrecht naar 7 nieuwe limieten. Koen Lems, Robin van Grol en Beeke Beeksma wisten zich van 2 nieuwe limieten te verzekeren, terwijl Saranda Hofstra zich verzekerde van een start op de 400m wissel voor het toernooi dat eind januari zal worden gehouden in Terneuzen.
Reageer!

Twee 'Emmense? zwembaden volop in de race voor Zwembad van het Jaar !

EMMEN - Woensdagavond 24 november 2010 werd tijdens de beurs Leisure & Sport Totaal in Ahoy' Rotterdam een tussenstand bekend gemaakt van de?Zwembad-van-het-jaar?-verkiezing. Twee zwembaden van de gemeente Emmen zijn nog volop in de race voor een prijs. Zwem- en golfslagbal Aquarena zit bij de eerste tien van Drenthe en Neptunusbad in Klazienaveen bij de eerste vier ?groene zwembaden? van Nederland.
Reageer!

5 september laatste zwemdag in Geert Vos Bad Erica

Zondag 5 september alweer de laatste dag van een heerlijk zwemseizoen in het zwembad "Geert Vos Bad" Erica Met de laatste duik om 17.00 uur zwemmen met je viervoeter. We hebben dit seizoen minder bezoekers gehad net even boven de 40.000 bezoekers, vergeleken met seizoen 2009 we hadden tot 48.000 bezoekers.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda