Alexander Boiko terug naar Emmen.

EMMEN - De Oekra?ense waterpolotrainer Alexander Boiko is dit seizoen weer de trainer van de Kikker. Het bestuur van de Emmer zwemclub is er samen met de WONN (Waterpolo Opleidingscentrum Noord Nederland) in geslaagd de toptrainer voor het komende seizoen vast te leggen. Boiko stond in 1990 voor het eerst als trainer aan het bad bij de Kikker. Een jaar waarin de club in de laatste wedstrijd het kampioenschap van de tweede klasse moest laten aan Donk uit Gouda. Na een tweede seizoen bij de Emmenaren vertrok Boiko naar Trivia in Groningen. Naast deze twee noordelijke waterpoloclubs was Boiko ook als trainer actief in Drachten en bij de Plons in Coevorden. Overal waar de gedreven Oekra?ner actief was kreeg het waterpolo een impuls en bracht hij de betreffende clubs naar een hoger niveau.
Boiko is de afgelopen twee jaar weer actief geweest in zijn geboortestad Lvov waar hij, net als voor 1990, als sportdocent aan de school was verbonden en waar hij vele waterpolotalenten heeft opgeleid. Ook is Boiko tot 1990 betrokken geweest bij de Nationale selecties van Rusland en heeft hij met zijn spelers diverse grote prijzen op EK en WK gewonnen. Met de jeugdploeg uit Lvov is hij dit jaar kampioen van de Oekraïne geworden.

WONN.
Naast de trainingen van de Kikker zal Boiko ook de trainingen van de WONN in Emmen voor zijn rekening nemen. Dit opleidingscentrum dat zijn basis kent in Heerenveen en dit seizoen ook zal starten in Zwolle en in Emmen heeft met het Carmel College in Emmen een contract getekend dat het jonge regionale waterpolotalenten in staat stelt om met een aangepast school programma meer te trainen. Naast de trainingen die de spelers bij hun club hebben zijn er om te beginnen wekelijks twee WONN trainingen die onder leiding staan van Boiko.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda