Nederlandse Junioren Kampioenen Synchroonzwemmen in Emmen

EMMEN - Op zaterdag 24 maart worden de Nederlandse Junioren Kampioenen Synchroonzwemmen gehouden in het Aquarena zwembad te Emmen. Een evenement wat voor Z&PC De Kikker, de Gemeente Emmen en zeker niet in de laatste plaats de provincie Drenthe een mooie publiciteitstrekker is. Een evenement wat een bezoekje/verslag van Radio,TV, Dagbladen en Lokale Kranten meer dan waard is. Het zou mooi zijn als jullie hier in "De Zuidenvelder" aandacht aan zouden willen schenken. Vanwege het hoge gehalte aan showelement vallen er mooie opnames te maken.

Op 24 maart 2012  zullen de Nederlandse Junioren Kampioenschappen Synchroonzwemmen worden gehouden in zwembad Aquarena te Emmen. Tijdens deze  kampioenschappen zullen de beste Nederlandse junioren strijden om het eremetaal binnen de categorieën solisten, duetten en ploegen.

Tevens zal er deze dag stil worden gestaan bij de internationale topsportprestaties van de synchroonzwemsters van de nationale selectie het afgelopen jaar en bij het afscheid van de synchroonzwemmers die de nationale selectie recent hebben verlaten. Zij zullen door het bestuur van de KNZB tijdens dit NJK in het zonnetje worden gezet.

Daarnaast zal ook een deel van de huidige nationale selectie aanwezig zijn. Zo zal het nationaal duet, bestaande uit Elisabeth Sneeuw en Nicolien Wellen, hun lange kur (vrije uitvoering) in Emmen ten uitvoer brengen, voor aanvang van de finales. Het duet, onder leiding van bondscoach Leonie Cornielje, is momenteel in voorbereiding op het behalen van kwalificatie voor de Olympische Spelen van Londen.

Het EK Synchroonzwemmen, dat in mei in eigen land (Eindhoven) zal worden gehouden, is één van de kwalificatiemomenten voor Londen voor dit duet. Het NJK in Emmen vormt daarom een prachtige aanloop naar dit volgende topsportevenement in Nederland en zal met deze programma onderdelen het bezoeken meer dan waard zijn.

Sinds de opening van het Aquarena zwembad organiseert zwem- en polovereniging De Kikker jaarlijks minimaal één nationaal dan wel internationaal zwemevenement in samenwerking met de KNZB en de Gemeente Emmen. Had De Kikker in 2010 een internationaal dames waterpolotoernooi en in 2011 de NK Sprint, dit jaar mag De Kikker zich de trotse organisator van de NJK Synchroonzwemmen noemen. Op deze manier draagt de vereniging haar steentje bij aan de promotie van deze mooie sport in Zuid Oost Drenthe.

Zoals wellicht bekend wordt Emmen de Vlinderstad genoemd. Vandaar dat dit evenement in het teken staat van vlinders. Met een beetje fantasie komen synchroonzwemsters en vlinders ook wel enigszins overeen. Net uit hun cocon gekropen laten de zwemsters de prachtigste figuren in het water zien, als ware zij vlinders. Alle deelneemsters zullen dan ook als herinnering aan dit evenement een vlinder ontvangen en zal  symbolisch THE BUTTERFLY TROPHY worden uitgereikt.

Van ei tot vlinder

Van rups tot cocon         

Synchroonzwemmen,

waarmee het allemaal begon


En nu hier bij De Kikker in Emmen,

De Vlinderstad

 De uitreiking van The Butterfly Trophy,

Wist u dat?

De finales van de Kampioenschappen zullen om 13.00 uur van start gaan en ongeveer 5 uur duren. Het belooft een volle finale te worden met 12 soli, 12 duetten en 12 ploegen. Een nationaal evenement wat uw komst zeer zeker waard is!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda