Eerste bootverhuur aan Veenvaart

Het Veenpark in Barger-Compascuum start maandag 29 juli met de verhuur van elektrische sloepen. Deze stille sloepen bieden plaats aan 8 a 9 personen en kunnen voor een dag of dagdeel worden gehuurd voor een vaartocht over de nieuwste vaarroute van Nederland; de Veenvaart. Eigenlijk wilden ze in het grootste museum van Nederland volgend seizoen met bootverhuur starten. Door het mooie weer en het succes van de Veenvaart komen er echter steeds meer vragen binnen over bootverhuur. Bij het Veenpark, maar ook bij Touristinfo Emmen, informeren dagelijks mensen naar de mogelijkheid om een boot te huren voor een tocht over de Veenvaart. Genoeg reden voor het Veenpark om nog dit seizoen met de verhuur van boten te starten. De eerste twee sloepen worden vandaag geleverd en zijn vanaf maandag te huur.

Stille sloepen
De sloepen hebben een elektrische aandrijving. Heerlijk stil en duurzaam dus en geen CO2 uitstoot. Het comfort en uitstraling van een sloep en de rust van elektrisch varen. Ontspannen varen en genieten van de natuur, het water en de historie langs de oever. Nog nooit gevaren? De stille sloep is eenvoudig te bedienen. Na een korte uitleg bent u klaar voor een tocht over de één van de mooiste vaarroutes van Nederland.

Beleefkanaal
Verhalen uit het verleden maken mensen nieuwsgierig. De Veenvaart is een lint langs een aantal van die verhalen. De verhalen van de turf en de vervening, waarvan het kanalenstelsel een direct gevolg is. De Veenvaart is ook natuurbeleving. De hoogveengebieden Berkenrode en Oosterbos, en het IJstijdenpad zijn nog mooier vanaf het water.

Huifboot
Grotere groepen kunnen gebruik maken van de Huifboot van het Veenpark. Deze is overdekt en kan tot 48 personen vervoeren. De boot is per uur te huur of in combinatie met een arrangement. De schipper vertelt over het kanaal, de natuur en de historie. Informatie over de bootverhuur vindt u natuurlijk op de website van het Veenpark (www.veenpark.nl)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda