ALGEMEEN

Boom legt het loodje tijdens stormachtig weer

BARGER OOSTERVELD – Tijdens het stormachtig weer op de dag dat heel Nederland haar bevrijding viert legde een flinke boom in Barger Oosterveld het loodje. De boom op het schoolplein van de Sint Gerardusschool was niet bestand tegen de zware wind en brak af als een lucifer. De boom viel dwars door een hek, maar ook rakelings voor het gebouw van de Gerarduskerk langs. Daardoor bleef de schade beperkt tot een stuk omheining van het schoolplein. De opruimingsploeg was overigens snel ter plaatste om met een grote kraan en motorzaag de boom op te ruimen.
Reageer!

Bennie Streuer weer thuis

GROLLOO - Een week na de succesvolle rugoperatie in het ziekenhuis in Maagdenburg heeft zijspancoureur Bennie Streuer te horen gekregen dat hij terug mag keren naar zijn woonplaats Grolloo. Dinsdagavond 20 april is de onfortuinlijke stuurman thuis gekomen. Binnen twee weken krijgt Streuer een scan van zijn rug en bekken, om te beoordelen hoe de verdere revalidatie tot herstel moet worden opgepakt.
Reageer!

Drentse verenigingen zijn klaar om leden weer te laten sporten

EMMEN - Het gemis van samen sporten, het sociaal contact en competitie is groot. Dit bleek tijdens de online sessies die Sportclub Drenthe iedere woensdagavond in maart organiseerde. De tendens bij de verenigingen in Drenthe is positief: weinig leden die opzeggen, sponsoren blijven trouw aan de club en vrijwilligers staan te springen weer aan de slag te gaan. Maar voor hoe lang kunnen clubs dit vasthouden? “Hoe langer het duurt, hoe lastiger het wordt.”
Reageer!

Online Banenmarkt in Noord met live-uitzending en workshop

EMMEN - De Online Banenmarkt is een groot succes om werkzoekenden in tijden van corona aan een baan te helpen. De arbeidsmarktregio’s Groningen, Drenthe en Friesland hebben besloten hun krachten te bundelen en een vervolg te geven aan dit succes. Op dinsdag 6 april van 10:00 uur tot 13:00 uur gaan UWV en gemeentecollega’s van de drie regio’s in Noord aan de slag om werkgevers en werknemers te taggen en te matchen.
Reageer!

Zwaluwen verbinden jong en oud in Havelte

HAVELTE - Negentig kleurrijke zwaluwen moeten de komende weken verschijnen voor de ramen van senioren in Havelte. Het is een idee van kunstenaar Judith Schmidt in het kader van het project Gekleurd Grijs van Stichting Kunst & Cultuur (K&C). De kunstenaar wil de senioren en kinderen in het project Vlieg zwaluw, vlieg! kunstzinnig met elkaar verbinden. De zwaluwen staan in het project symbool voor een nieuw begin en zijn een teken van hoop en geluk in coronatijd. Alle zwaluwen worden in mei samengebracht in een grote mobile en in dorpshuis De Veldkei tentoongesteld.
Reageer!

Proeftuin Nieuw Publiek in Noord-Nederland

ASSEN - De vraag hoe culturele instellingen een breder publiek kunnen bereiken houdt de sector al jaren bezig. Het is deze vraag die dit jaar in Noord-Nederland centraal staat in de Proeftuin Nieuw Publiek. De proeftuin wordt uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen en Stichting Kunst & Cultuur in opdracht van de overheden verenigd in We the North.
Reageer!

Woningzoekenden waarderen het gemak van Thuiskompas

Emmen â?? De 8 Drentse woningcorporaties en hun 12 huurdersorganisaties hebben onderzocht hoe bekend Thuiskompas is, de website voor woningzoekenden. En hoe woningzoekenden het gebruik van het platform ervaren. Met dit onderzoek zetten de corporaties en huurdersorganisaties in op continu verbetering van het platform. Bijna 11.000 woningzoekenden deden aan het onderzoek mee.
Reageer!

BINGO SVBO op VRIJDAG 2 APRIL

BARGER OOSTERVELD - Vrijdag 2 april hebben we weer een bingo bij onze voetbalvereniging. Misschien vinden jullie het leuk om dit bericht ook te delen. Eventueel met foto: Het was Goede Vrijdag 2020, toen uit noodzaak de eerste online bingo bij SVBO is ontstaan. Inmiddels 11 bingo's verder zijn we aangekomen bij de twaalfde, en voorlopig laatste, bingo.
Reageer!

Tijdelijk iedere week koopzondag in de gemeente Emmen

EMMEN - Vanaf dit weekend mogen winkels in de gemeente Emmen tijdelijk alle zondagen open om klanten op afspraak in de winkel te ontvangen. Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen gaat hiermee in op het verzoek van De Koepel, de erkend overlegpartner namens de gezamenlijke ondernemersverenigingen. De verruiming geldt zolang het winkelen op afspraak volgens de maatregelen van het coronavirus van kracht is. Er is geen koopzondag als deze op een feestdag valt.
Reageer!

Online kennismakingssessie ‘Op weg naar de ouderenvriendelijke sportvereniging in Drenthe’

EMMEN - Hoe start ik een OldStars Sport initiatief op binnen onze club. Sportclub Drenthe en het Nationaal Ouderenfonds organiseren op woensdag 24 maart 2021 samen met 12 buurtsportcoaches senioren uit de Drentse gemeenten een kennismaking (online) over OldStars Sport. Steeds meer sportclubs denken na over het betrekken en binden van diverse doelgroepen binnen de vereniging. Voor de doelgroep 55+ liggen er kansen met het programma OldStars Sport. Hierbij is het motto: een leven lang sporten en bewegen bij de vereniging.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda