FC Emmen verliest maar pakt wel de kampioenschaal

EINDHOVEN - Iedereen die ook maar een beetje gevoel heeft met FC Emmen heeft er maar 37 jaar op moeten wachten dat het een keer een kampioenschap kon vieren. De ploeg van trainer Dick Lukkien deed dat vrijdagavond in Eindhoven ondanks dat het met 1-0 van de Eindhovenaren verloor. Doordat naaste concurrent FC Volendam ook op een nederlaag werd getrakteerd (3-2) door FC Dordrecht, waren de Emmenaren onbereikbaar geworden voor FC Volendam en zijn kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.


Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al binnen twee minuten nadat de linker vleugelspits Jasper Dahlhaus (foto) vrije doorgang kreeg en alleen voor doelman Michael Brouwer geen fout maakte. 1-0. Geen man overboord, maar nadat FC Emmen heel langzaam het initiatief in de wedstrijd naar zich toe probeerde te trekken. Reda Kharchouch had de eerste mogelijkheden om de stand gelijk trekken na een schitterende pass van Keziah Veendorp. In vrije positie schoot de bal in vrije positie echter recht op FC Eindhoven Nigel Bertrams.


Linksback Lorenzo Burnet kreeg na de thee ook nog een goede mogelijk om te scoren, maar op aangeven van Lucas Bernadou schoof hij de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal en Jari Vlak zag een inzet hoog over het FC Eindhoven doel.


Uiteindelijk bleef het 1-0 voor FC Eindhoven, maar mede door de negatieve uitslag van FC Volendam wisten de Emmenaren kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.


De spelersbus werd bij stadion De Oude Meerdijk voor een grote groep supporters feestelijk onthaald.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda