Afvalprobleem in Emmen zorgt voor ongeoorloofd storten in containers

EMMEN - De nieuwe regeling over de afvalstofheffingen in de gemeente Emmen hebben inmiddels al voor problemen gezorgd. Welke straat in Emmen je ook rijdt, het zwerfafval is in de laatste weken schrikbarend toegenomen. Het wemelt er van afval van snacks nu er binnen niet gegeten mag worden en dat nu in de auto gebeurd. Willekeurig worden dan de papieren zakken met afval en vooral heel veel blikjes uit de auto geworpen in de bermen.


Nog slimmer is het dat nu al de container van de buren is gebruikt om afval te dumpen. Zo ook aan de Haselackers waar de containers net als voorheen aan de avond voor de leging netjes langs de straat werden gezet. Een uurtje later bleek er al een container helemaal vol te zitten met afvalzakken van de buren.

Een bewoner aan de Haselackers: ,,Het is dinsdagavond en dan zet ik zoals gewoonlijk mijn eigen container en die van de naaste buren langs de straat omdat die de volgende morgen vaak vroeg worden geleegd. Deze keer ging het om de container met plasticafval. Enige tijd later wil ik nog even iets in de container gooien. Iets in mij zei dat ik even in de container van mijn buren moest kijken, want daar zat maar een klein beetje plastic in. Tot mijn ontzetting zat die plotseling helemaal voor met afval wat niet in die container hoort.

Ik heb het er uit gevist en vond daartussen een bon van een bestelling van snacks met daarop de naam van de dader. Ik heb met daar behoorlijk kwaad overgemaakt en heb de rotzooi van die betreffende buurvrouw in vuilniszakken gedaan en bij haar achter in de tuin gemikt. Ik heb toen netjes bij haar aangebeld om haar op dit ongehoord gedrag te wijzen, maar deed niet open. Geloof me, dit is nog maar het topje van de afval dumping als gevolg van per keer betalen voor het legen van de grijze container’.

De bewoner zocht hierop ook direct via de mail contact gezocht met Rene van der Weide, de wethouder van Emmen die verantwoordelijk is voor het afvalbeleid in de gemeente Emmen. De enige reactie die hij een dag later van een woordvoerder van de gemeente te horen kreeg dat er in overleg met de wethouder actie ondernomen zal worden, maar zei deze dame ook dat het ook even wennen is hoe om te gaan met de nieuwe regels over de afvalstoffenheffingen”.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda