Leger des Heils Emmen in beeld

EMMEN - Op maandag 14 maart worden de activiteiten van het Emmer korps van het Leger des Heils in beeld gebracht in een uitzending van Soep, Sores, Soelaas. In de uitzending, die te zien is om 16.30 op NPO1, wordt op aansprekende wijze in beeld gebracht hoe het Leger des Heils met haar activiteiten een belangrijke bijdrage levert aan de opbouw van individuen en de samenleven als geheel. Veel vrijwilligers alsook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden er een zinvolle dagbesteding waardoor ze uit hun isolement komen, sociale contacten en sociale vaardigheden opdoen.


Tegelijk worden mensen met (te) weinig financiële middelen geholpen doormiddel van praktische ondersteuning. Hierbij valt te denken aan een incidenteel gesprek, op orde brengen van de financiën, noodzakelijke spullen die men zoal in huis nodig heeft maar ook de eventuele langdurige inzet van vrijwilliger ter ondersteuning om overzicht te blijven houden. Hiervan zijn concrete voorbeelden vastgelegd voor dit TV programma.

De opnames zijn o.a. gemaakt in ‘de Albatros’, de Secondhand-loods van het Leger des Heils aan de Albatrosstraat 1 in Emmen waar overigens iedereen van harte welkom is gedurende de openingstijden op dinsdag en donderdag van 09.30 - 12.00 uur en op woensdag van 12.00 - 15.00 uur.

Noodkreet

Helaas staat dit werk van het Leger des Heils onder druk; “We werken hier zoals het kan en niet zoals het eigenlijk moet” is een veel gebruikte uitspraak van Riet Oost, Teamleider van de Albatros. Voor dit werk wordt gebruik gemaakt van een oude bus die nodig aan vervanging toe is; enerzijds omdat hij steeds meer mankementen vertoont, maar nog belangrijker, omdat hij geen laadklep heeft, wat voor dit werk eigenlijk noodzakelijk is.

Daarnaast wordt op dit moment tijdelijk gebruik gemaakt van opslagruimte op een andere locatie, die over een paar maanden niet meer beschikbaar zal zijn.

Daarom doet het Leger des Heils in Emmen langs deze weg een oproep; “Kunt u ons helpen? Heeft u opslagruimte beschikbaar of weet u dat er ergens opslagruimte beschikbaar is of kunt u ons helpen bij het verkrijgen van een andere bus? Neem dan a.u.b. contact op met het Leger des Heils, tel. nr. 0591-616 655 of via de mail korps.emmen@legerdesheils.nl“.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda