Extra ondergrondse PMD containers

EMMEn - Later dit jaar geen PMD-zakken meer aan de straat. Op veel locaties staan al ondergrondse PMD containers, maar vanaf maandag 13 februari gaat de gemeente Emmen extra PMD containers plaatsen bij flats, appartementen en bovenwoningen (hoogbouw) in de gemeente Emmen. Op dit moment moet een deel van de inwoners hun PMD zakken bewaren en eens in de zoveel tijd aan de straat zetten, zodat Area deze zakken op kan halen. Met de ondergrondse PMD-containers kunnen inwoners direct een volle PMD-zak weg doen.


Er komen 150 PMD-containers bij
De gemeente Emmen gaat in het totaal 150 extra ondergrondse PMD-containers plaatsen. Dit doet ze in fasen. De eerste 60 worden in het eerste kwartaal geplaatst en de andere 90 in het tweede en derde kwartaal. Hierbij kijkt de gemeente naar een logische route en volgorde. De eerste ondergrondse PMD-containers worden geplaatst bij de straten waar Area vaker moet rijden en waar ook meer zakken aan de straat staan. De ondergrondse PMD-containers kunnen de omwonenden straks met hun Area milieupas openen. Zodra de container vol raakt, krijgt Area automatisch een signaal en komt deze legen.

Niet altijd een logische plek
Het plaatsen van een PMD-container is niet altijd even makkelijk. Het kan zelfs een behoorlijke puzzel zijn. De gemeente moet rekening houden met kabels die in de grond liggen, bomen mogen niet in de weg staan, Area mag de container niet over parkeerplaatsen heen tillen en ze kijkt naar de gemiddelde loopafstand. Daarom staat de PMD-container voor omwonenden misschien niet altijd op een logische plek, maar wel op de best mogelijke plek.

Win-win
"Deze extra PMD-containers leveren grote voordelen op voor onze inwoners, maar ook voor Area. Onze inwoners blijven minder lang zitten met hun PMD-zakken en Area kan de ritten van hun vuilniswagens veel efficiënter inplannen. Een mooie win-win situatie dus.", vertelt wethouder René van der Weide.

Check de Area afval app
PMD scheiden is niet altijd even makkelijk. Daarom heeft Area een speciale app waarin men alle soorten afval kan controleren. Daarnaast heeft de app nog meer handige informatie. Zo kunnen inwoners er doorzichtige zakken bestellen voor het PMD-afval. En via de digitale afvalkalender weet men altijd wanneer de container geleegd wordt. De app is te downloaden via de Play Store of de App Store

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda