Gemeente steunt hulpactie voor slachtoffers aardbevingen Marokko

EMMEN - De gemeente stelt 10.000 euro beschikbaar aan de Marokkaanse organisaties in Emmen die zich inzetten voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Er is sprake van een humanitaire ramp, zegt burgemeester Eric van Oosterhout. -We worden elke dag geconfronteerd met indringende beelden van mensen die alles verloren zijn, familie, dierbaren en van het ene op het andere moment dakloos zijn geworden.-

De burgemeester werd deze week benaderd door de voorzitter van de Marokkaanse moskee of de gemeente te hulp wil schieten. Vanuit de Marokkaanse gemeenschap in Emmen is een inzamelingsactie begonnen. Het is de bedoeling zoveel mogelijk medicijnen en (baby)voeding in te zamelen. Op meer plaatsen in Nederland worden vergelijkbare acties gehouden. Het is de bedoeling dat de ingezamelde spullen vanuit Amsterdam naar Marokko worden vervoerd.

Solidariteit
Het college van B en W heeft veel waardering en respect voor de wijze waarop de Marokkaanse gemeenschap in Emmen in actie is gekomen. ”Geweldig om te zien hoe groot de bereidheid is om spullen beschikbaar te stellen. De solidariteit met de slachtoffers is groot. Er is, dat zien we elke dag in de journaals en de actualiteitsprogramma’s, grote behoefte aan hulp. Niet alleen om de acute nood te lenigen, maar ook om er voor te zorgen dat mensen een begin kunnen maken met hun leven na de ramp. Daaraan leveren wij van harte een bijdrage”, aldus burgemeester Van Oosterhout.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda