ATLAS Theater doneert aan stichting ‘Komt het Zien!’

EMMEN - Elk jaar komt het ATLAS Theater samen met de -Vrienden van het ATLAS Theater - middels de decembercampagne - het seizoen van geven - in actie voor een goed doel. In 2023 stond de laatste maand van het jaar in het teken van -Komt het Zien!-, de stichting waarmee het Emmense theater in 2022 een samenwerking is gestart. De donatieactie heeft 1.255,00 opgebracht. - Komt het Zien - maakt het voor mensen met een visuele beperking mogelijk om een theatervoorstelling echt live mee te beleven.


Bij een aantal voorstellingen is een speciale meet & feel inleiding en een blindentolk aanwezig die beschrijft wat er allemaal op het toneel gebeurt. De blinde of slechtziende bezoeker zit gewoon in de zaal en kan via een draadloze koptelefoon de extra info van de tolk horen. Een fantastisch initiatief van ‘Komt het Zien!. Theater is immers voor iedereen, we zijn dan ook erg blij dat we ons steentje aan deze stichting kunnen bijdragen’’, aldus theaterdirecteur Machteld van der Werf.

Komt het Zien!
Afgelopen zondag is de cheque overhandigd aan Arlette Hanson, directeur van ‘Komt het Zien’ en haar collega Angelique van Lieshout, blindentolk & programmeur. "Ik geniet enorm van theater. Toen ik besefte dat mensen met een visuele beperking niet van theater kunnen genieten zoals ik dat doe, ben ik op zoek gegaan naar hoe het wél zou kunnen. En dat is gelukt! Dankzij mijn Stichting Komt het Zien!, onze blindentolken en meet & feel inleidingen beleeft en geniet nu ook iedereen die minder of niets ziet van prachtige voorstellingen. Na afloop horen wij vaak "ik zie niks, maar ik heb toch alles gezien". En iemand zei ooit: "de blindentolk heeft even zijn ogen aan mij geleend". Dan krijg ik kippenvel.", aldus Hanson.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda