AMATEURVOETBAL

Drenthina doet zichzelf tekort in Delfzijl

DELFZIJL - Eems Boys uit is voor amateurploegen als Veendam uit voor de betaalde clubs. Een sfeerloos hoofdveld en een sompige grasmat op een ondergrond van klei. De Delfzijlers zijn na de degradatie vorig seizoen uit de 1e klasse direct in de onderste regionen beland van de 2e klasse, Drenthina echter doet na de promotie van vorig seizoen mee om de bovenste 3 plaatse in deze competitie. Trainer Gerrie Benes drukte zijn spelers voorafgaand aan de wedstrijd op het hart te waken voor onderschatting. Hij voorspelde dat Eems Boys vanaf nu elke wedstrijd zou knokken voor het waard was om de opgelopen achterstand goed te maken.
Reageer!

Overtuigend SVV ?04 wint gemakkelijk

NIEUW DORDRECHT - SVV ?04 speelt DVC ?59 in negentig minuten geheel van de mat. De score is er ook naar, SVV ?04 wint overtuigend met 0-5 in Nieuw Dordrecht. Het zien van het voetbal maakte de toeschouwers het weer enigszins vergeten. Gelijk in het begin is SVV al gevaarlijk, Harmen Stuiver kopt net naast op voorgeven van Joost Hindriks. In de eerste helft domineert SVV overduidelijk, drie grote kansen van onder andere Dennis Schmeier en Ruud Klingenberg worden niet omgezet in een doelpunt. Martin Doek van DVC komt in snelle uitbraak nog alleen op Dennis Bos af, deze redt.
Reageer!

SC Angelslo verliest opnieuw

PESSE - Zaterdag 7 november stond de wedstrijd Pesse-SC Angelslo op het programma in 4c. Beide ploegen speelden over de gehele wedstrijd gezien ver beneden hun kunnen. Veel onnodig balverlies en veel lange ballen; dat was ongeveer het wedstrijdbeeld dat 90 minuten lang vertoond werd. De wedstrijd heeft niet ??n keer op een voetbalwedstrijd geleken. Het was dan ook pas in de 30e minuut dat er een eerste kans kwam voor de ploeg uit Pesse: het slapen van de Angelslo?r verdediging werd genadeloos afgestraft met 1-0. Dit was tevens de ruststand.
Reageer!

Feest voor F1 van Zwartemeerse Boys

KLAZIENAVEEN - De jonge beloften uit Zwartemeer werden evenals vorig jaar najaars kampioen. Hoewel de competitie nog niet geheel afgelopen is is de beslissing al gevallen. De ploeg onder leiding van trainer/ coach Mark Siebers werd afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen in de 1e klasse door WKE met 8-0 te verslaan.
Reageer!

De Graafschap staat onder promotie dwang

EMMEN - Zondag staat de tot dus ver zwaarste test voor FC Emmen op het programma. In het eigen Univ? stadion komt dan immers De Graafschap op bezoek dat met SC Cambuur het kampioenschap onder zich lijkt uit te maken. Door de nederlaag van de Friezen tegen Excelsior kunnen de Achterhoekers zondag de koppositie weer vernemen. Dan moet wel in Emmen worden gewonnen.
Reageer!

Sc Roswinkel neemt pas laat afstand van tegenstander Zandpol.

ROSWINKEL - Zoals de laatste weken normaal, begon de thuisploeg vol enthousiasme aan deze klus. Het zou tenslotte allemaal goed komen maar het ging vooral in de eerste helft niet gemakkelijk. Onder leiding van de zeer ervaren scheidsrechter Bakker uit Norg sloop er vanaf het begin veel irritatie in het spel van de gasten. Er werden in het eerste kwartier een paar behoorlijke overtredingen gemaakt door Zandpol wat resulteerde in enkele gele kaarten. Ook vanuit de dug-out werd verbaal veel ongenoegen geuit richting scheidsrechter.
Reageer!

Bargeres mentaal winnaar tegen Steenwijker Boys

EMMEN - Bargeres heeft zondag zijn zegereeks in de 4e klasse C voort kunnen zetten met een terechte 2 ? 0 overwinning op Steenwijker Boys. De ploeg uit Steenwijk beschikt uit uitstekend technisch onderlegde voetballers maar de ploeg ging mentaal in de fout op het sportpark Brinkendal. Vooral scheidsrechter Kees Laanstra uit Franeker was de gebeten hond in de ogen van de Steenwijkers terwijl de leidsman volgens deze redacteur een prima wedstrijd leidde. De arbiter was gedwongen tijdens de wedstrijd 2 spelers van Steenwijker Boys een veldverwijzing te geven na 2 terechte gele kaarten.
Reageer!

Schoonebeek verzuimt volle winst te pakken tegen Dwingeloo

SCHOONEBEEK - De 4e klasse C blijft onberekenbaar. dat bleek ook weer tijdens de wedstrijd Schoonebeek - Dwingeloo. Schoonebeek toonde tegen Dwingeloo aan dat de stand op de ranglijst eigenlijk omgekeerd moest zijn. Direct vanaf het begin pakte Schoonebeek het heft in de handen, al in de derde minuut kreeg Jesper Swieters de eerste grote kans maar hij schoof net rechts voorlangs. De volgende grote kans was voor Edfrin Silvania die in kansrijke positie links naast schoot. Het duurde tot de 25e minuut voordat Dwingeloo een eerste echte wapenfeit ten toon spreidde maar doelman Guus Leferink pareerde met de vuist een gevaarlijk schot van Rolf Alberts.
Reageer!

Volle buit voor jeugdteams FC Emmen

EMMEN - Zowel de C- als de D-jeugd kwam zaterdag tot winst. FC Emmen C won thuis met 5-0 van ACV terwijl de D-pupillen in Zwolle met 2-0 van de plaatselijke FC wonnen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda