AMATEURVOETBAL

Valther boys pakt periodetitel.

VALTHE - Valther boys heeft met een 2?0 overwinning tegen Heiligerlee de eerste periodetitel in de 5e klasse F gewonnen. In een slechte wedstrijd voetbalde Valther boys meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Toch begon de wedstrijd niet verkeerd voor de Valthenaren, want reeds in de 12e minuut scoorde Gideon van Lottum van dichtbij de 1?0. Hierna ontspon zich een wedstrijd van matig niveau. Geheel in het teken van de wedstrijd was er in de eerste helft twee keer een oponthoud van ongeveer 5 minuten voor een blessure van de keeper van Heiligerlee.

Emmen wint met 8-3 van Peize

EMMEN - Emmen had geen kind aan Peize: 8-3. De ploeg van Erik de Jong had ook wel zestien keer raak kunnen schieten. Halverwege de wedstrijd hadden Rob Herbers, Radovan Zivic, Joeri van der Tuin en Dave Bos gescoord. Na de thee waren Jelle Siekman, Jonny Koops, Gertjan Reinders en opnieuw Van der Tuin succesvol.

Achilles 1894 wint van CEC

EMMER COMPASCUUM - Titelkandidaat Achilles 1894 maake korte metten met degradatiekandidaat CEC. De ploeg uit Assen won met 4-0 van de ploeg uit Emmer Compascuum. Nadat Rick Mast de score had geopend, brak het tijdperk Ryan Bruinsma aan. De spits van Achilles 1894 scoorde drie keer op rij in Emmer Compascuum.

Punt voor SC Erica

In de derde minuut van de extra tijd prikte Peter Oost de gelijkmaker voor SC Erica achter de doelman van Appingedam binnen: 1-1. Appingedam had het duel tig keren kunnen beslissen. Na een half uur kwam Appingedam op voorsprong. Zowel voor als na de openingsgoal liet de thuisploeg tal van kansen onbenut.