AMATEURVOETBAL

Zandpol wint verdient van SGO

ZANDPOL - De jonge selectie van Bennie Hemme moest afgelopen zondag aantreden tegen SGO. SGO is, vanuit het verleden gezien, altijd een lastige tegenstander. Zandpol begon wat onwennig, zenuwachtig aan de wedstrijd. Wat ook resulteerde in een vlotte 0-1 achterstand. Toch bleven de spelers voetballen en zo kon Zandpol ook steeds meer de wedstrijd naar haar hand zetten. Er werden genoeg kansen gecre?erd, maar het scoren ontbrak. Dit kon natuurlijk niet lang uitblijven en na ongeveer 30 minuten spelen werd het 1-1. Zandpol kon ook nog op een voorsprong komen zo vlak voor rust, maar de penalty die Zandpol kreeg werd gemist.

Benjamin Borgers wint Gouden Helm speedway in Belgi

HEUSDEN-ZOLDER - Op zondag 6 september heeft de 22-jarige Nederlandse speedwaycoureur, Benjamin Borgers uit Blijham de internationale Gouden Helm speedwaywedstrijd in het Helzold-stadion te Heusden-Zolder op zijn naam geschreven. Onder het toeziend oog van ruim 1.500 speedwayliefhebbers wist Borgers in een sterk deelnemersveld met rijders uit Duitsland, Groot-Brittanni?, Itali? en Hongarije na 20 spannende heats, een halve finale en een spectaculaire finale de Gouden Helm mee te nemen naar Blijham. Ook Jeroen van der Veen uit Pesse plaatste zich voor de spec-taculaire finale. Helaas kwam Van der Veen onfortuinlijk ten val, waardoor hij genoe-gen moest nemen met een vierde plaatst.

SVBO 1 verliest eerste competitiewedstrijd

MEPPEL - SVBO is de competitie gestart met een nederlaag uit bij het altijd lastige MSC. De nederlaag was terecht te noemen want MSC toch de betere ploeg. Een slappe beginfase bij SVBO leidde al snel tot 1-0 voor de thuisploeg. Het werd 1-1 door Arjan van Halen. MSC kwam weer op voorsprong door een strafschop. Maar Toin Loves maakte weer gelijk ook uit een strafschop. Na rust begon SVBO beter en kwam het op 2-3 door Nick Klingenberg, maar daarna viel het weer weg en MSC scoorde 2x en wist dus te winnen met 4-3.

Valther boys maakt tegen PJC het dorpsfeest in Valthe compleet.

VALTHE - De spelers van Valther boys lieten zondag zien dat ze ook tijdens een feestweekend in het dorp gehoor kunnen geven aan het verzoek van de trainer. Drinken en feesten ondergeschikt maken aan het voetbal. Toch was het begin van de wedstrijd niet hoopgevend. Reeds na 10 minuten keek men door onoplettendheid tegen een 0 ? 1 achterstand aan. De eerste 20 minuten waren dan ook in het voordeel van PJC. Toen vervolgens Valther boys via Gert Hilgen en Tom Meijer na 35 minuten op een 2?1 voorsprong kwam liet vooral de begeleiding van PJC zich van een slechte kant zien. Veel geschreeuw en a-sociaal gedrag richting de scheidsrechter en absoluut geen weet van voorbeeldgedrag, Dit leverde de trainer van PJC een gele kaart op.