Grote Geert Toernooi: WKE verslaat Emmen

EMMEN - WKE heeft in het kader van het Grote Geert toernooi haar eerste wedstrijd gewonnen. Emmen Av werd vrij eenvoudig verslagen. WKE liep vrij regelmatig, met een ruststand van 3-0 naar een 6-0 voorsprong. Daarna deed Emmen wat terug en kwam een kwartier voor tijd op 6-1 en een minuut voor het einde op 6-2. Voor de rust trad WKE aan met 3 nieuwelingen te weten Marcio Junqueira, Robin Demeijer en Paul Borz.

Vooral de middenvelders Robin Demeijer en Paul Borz(foto rechts) vielen op door hun one touch voetbal, waardoor het spel van WKE duidelijk te snel werd voor Emmen. Ook viel de gretigheid op van Robert Fik. Hij speelde één helft en scoorde 2 keer. Bovendien liet hij nog een aantal kansen onbenut.

Na de rust kwamen ook de twee andere nieuwelingen Ferdy de Jonge en Henk Bakker inaktie. Henk Bakker liet met twee treffers zien dat hij nuttig voor WKE kan zijn. In de tweede helft was Marcio Junqueira de meest opvallende speler.

Ofschoon na twee wedstrijden tegen FC Groningen 2en Emmen nog geen conclusies mogen worden getrokken, lijkt het er op dat WKE zich heeft versterkt, zeker in de breedte en komt trainer John de Wolf met een luxe probleem te zitten. Maar dat is nooit erg. Doelpuntenmakers WKE: Robert Fik 2 keer, Henk Bakker 2 keer, Paul Weerman en Wil Koops. Voor Emmen scoorden Johnny Koops en Dave Bos. (door Bert Oldenburger)

Vanavond spelen de 1e klassers Sc Erica en SVBO tegen elkaar voor een plaats in de finale die zondagmiddag wordt gespeeld. De wedstrijd begint vanavond om 19.00 uur. ZIE OOK FOTOBOEK