Atletiek

Sponsormarathon in Achmea health Center

EMMEN - In het Achmea Health & Spa Center in Emmen wordt op zaterdag 7 november een RPM (-indoor fiets training) sponsormarathon in Achmea health & Spa Center gehouden. Het doel is zo veel mogelijk geld bij elkaar te halen voor de kinderafdeling van het Scheper Ziekenhuis.
Reageer!

Een nieuwe winnaar bij de 4 mijl van Groningen!

GRONINGEN - Een mooie en bijna droge zondag voor de lopers van de 4 Mijl van Groningen. Met een spannende finishstrijd tussen de internationale topatleten Abera Kuma en Moses Masai. Moses Masai wint, met een beenlengte, zijn eerste race in Groningen in een tijd van 17.28.3. Sylvia Kibet eindigde als eerste bij de vrouwen, met een parcoursrecord, in een tijd van 19.49.5 en liet de winnares van vorig jaar, Meselech Melkamu, achter zich. Merel de Knegt uit Oss behaalde, ondanks het feit dat ze niet 100 % fit was, de eerste plek bij de nationale vrouwen in een tijd van 21.49.6. Tom Wiggers uit Bergen werd 1e bij de heren nationaal in een tijd van 18.43.1.
Reageer!

Hans schepers wint 22e Oosterbosrun

KLAZIENAVEEN - Hans schepers uit Erica heeft zaterdag 10 oktober de 22e Oosterbosrun op zijn naam gezet. De Ericaan finishte in 37 minuten en 55 seconden. Pieter Jan Kooi uit Loppersum kwam als tweede over de meet in 38.28 minuten. Het parcours was dit jaar verraderlijk glad door de vele regen van de afgelopen dagen en een top tijd was bij voorbaat als kansloos. Bij de dames 10 km ging de overwinning naar Alet Lingenaar uit Zwartemeer, de jonge Zwartemeerse was ruim 1 minuut en 9 seconden sneller dan Bertha Bryan uit Erica, die in een tijd van 47 minuten en 21 seconden over de meet kwam.
Reageer!

Herfst-cross te Jipsingboertange

JIPSINGBOERTANGE - Op zaterdag 17 oktober 2009 wordt in Jipsingboertange de jaarlijkse herfstcros gehouden over de afstanden 5 en 10 km en recreatieloop (niet-KNAU). De starttijd is 14.30 uur en de start en finish is bij vennetje achter parkeerplaats in het bos naast Jipsingboertangerweg 35 te Jipsingboertange (ca. 700 m van kantine v.v. J.V.V.). De organisatie is in handen van v.v. J.V.V. in samenwerking met Runners Stadskanaal. De inschrijven is ter plekke in kantine v.v. J.V.V., G Buwaldaweg 37a, 9551 VR te Jipsingboertange. Het inschrijfgeld is ? 3,50 en de kleed- en douchegelegenheid bij v.v. J.V.V.
Reageer!

Lopen voor licht tijdens 22e Oosterbosrun

KLAZIENAVEEN ? Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen organiseert zaterdag 10 oktober haar jaarlijkse Oosterbosrun. Er kan gestart worden op twee afstanden, de 5 en de 10 kilometer. Beide afstanden gaan over zandwegen en bospaden. Dat er in het verleden mooie tijden werden gelopen is wel duidelijk. Zo verbeterde Foyad Fertoute uit Oud-Beijerland in 2003 het parcoursrecord op de 10 km, zijn tijd was toen 33,16 minuten. Mia Wittendorp uit Schoonoord verbeterde in 2004 het oude record van Diana ten Cate. De Schoonoordse finishte toen in 39,35 minuten. Hopelijk worden er dit jaar weer snelle tijden gelopen. Bij slecht weer kan het parcours ook verraderlijk glad zijn, waardoor een parcoursrecord misschien wel onmogelijk wordt.
Reageer!

Jan Albert Veenema en Mariska Kramer winnenaars winnen 2e ElectrabelBurgumRun

BURGUM ? Jan Albert Veenema en Mariska Kramer hebben de tweede editie van de ElectrabelBurgumRun op zondag 13 september gewonnen. Veenema won de 16 km in een tijd van 57.42 en Kramer noteerde 59.59. Ze liep daarmee ook nog een parcoursrecord. Er waren een record aantal deelnemers. In totaal schreven zich 485 deelnemers in, inclusief de jeugdloop en de teamrun. De Drachtster Glashandel Teamrun was een nieuw aspect van de ElectrabelBurgumRun. Er deden negen teams mee met op iedere afstand een loper. Een respectabel aantal voor een eerste keer. De winst ging naar een team van Electrabel. Ook de informatiemarkt op het terrein van Electrabel was weer een succes met diverse stands op het gebied van de loopsport.De uitslagen:
Reageer!

Nordic Walking kennismakingsdagen

EXLOO - De vorige Nordic Walking kennismakingsdagen bij Schutrups Schoenen in Exloo waren een groot succes. Tientallen deelnemers maakten gebruik van de Nordic Walking Clinics. Schutrups Schoenen heeft daarom besloten met de kennismakingsdagen door te gaan. De eerstvolgende zijn op de zaterdagen 12 september en 10 oktober. Nordic Walking is een uiterst gezonde manier van bewegen. Door het actief gebruiken van de speciale wandelstokken, de poles, wordt het hele lichaam getraind. Complete Nordic Walking-uitrustingen, bestaande uit kleding, schoenen en Exel poles zijn te verkrijgen in de winkel. De Nordic Walking Clinics kosten tien euro per deelnemer. Dat is inclusief koffie met koek, het gebruik van Exel poles en een van een les gediplomeerd trainer. Bij haar kunnen ook lessen worden geboekt.Kijk voor meer informatie op www.schutrups.nl. Schutrups Schoenen is gevestigd aan de Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo.
Reageer!

Albert Eisingloop

DALEN - Tijdens de Coevorder Stads- en Dorpenomloop vindt in het centrum de Albert Eisingloop plaats. Het betreft een loopevenement over twee afstanden, te weten 5 en 10 kilometer, zowel voor wedstrijdlopers als voor recreanten. Vooraf zijn er lopen voor de basisschooljeugd. Tevens is er een teamloop voor verenigingen, bedrijven, buurtverenigingen en straten over 5 km. Zie voor alle informatie www.alberteisingloop.nl
Reageer!

Grote belangstelling voor ElectrabelBurgumRun

BURGUM- Burgum staat op zondag 13 september voor de tweede keer in het teken van de ElectrabelBurgumRun. En er is veel belangstelling voor deze hardloopwedstrijd waarvan start en finish op het terrein van de elektriciteitscentrale van hoofdsponsor Electrabel liggen. Al meer dan honderd deelnemers hebben zich via de voorinschrijving opgegeven voor de run. En niet alleen voor de hardlopers is de ElectrabelBurgumRun een belevenis; op het terrein worden namelijk veel extra activiteiten en een informatiemarkt georganiseerd voor belangstellenden.
Reageer!

Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen organiseert 5KM clinics.

KLAZIENAVEEN - Woensdag 2 september aanstaande start de loopgroep Noord Nederland Klazienaveen met loopclinics met als doel, het uitlopen van een 5KM wedstrijd. In totaal worden 6 clinics gegeven in het Oosterbos van 19:00 tot 20:00 uur. De clinics staan onder leiding van Bas Kouwenhoven, trainer bij de loopgroep en zijn bedoeld voor diegene die nog weinig of geen ervaring hebben met hardlopen of terug willen komen na een blessure. Kosten voor deze 6 clinics zijn ?10,- Dit is inclusief de kosten voor de inschrijving van de oosterbosrun. De minimale leeftijd is 12 jaar.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda