Atletiek

Lopen voor licht tijdens 22e Oosterbosrun

KLAZIENAVEEN ? Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen organiseert zaterdag 10 oktober haar jaarlijkse Oosterbosrun. Er kan gestart worden op twee afstanden, de 5 en de 10 kilometer. Beide afstanden gaan over zandwegen en bospaden. Dat er in het verleden mooie tijden werden gelopen is wel duidelijk. Zo verbeterde Foyad Fertoute uit Oud-Beijerland in 2003 het parcoursrecord op de 10 km, zijn tijd was toen 33,16 minuten. Mia Wittendorp uit Schoonoord verbeterde in 2004 het oude record van Diana ten Cate. De Schoonoordse finishte toen in 39,35 minuten. Hopelijk worden er dit jaar weer snelle tijden gelopen. Bij slecht weer kan het parcours ook verraderlijk glad zijn, waardoor een parcoursrecord misschien wel onmogelijk wordt.
Reageer!

Jan Albert Veenema en Mariska Kramer winnenaars winnen 2e ElectrabelBurgumRun

BURGUM ? Jan Albert Veenema en Mariska Kramer hebben de tweede editie van de ElectrabelBurgumRun op zondag 13 september gewonnen. Veenema won de 16 km in een tijd van 57.42 en Kramer noteerde 59.59. Ze liep daarmee ook nog een parcoursrecord. Er waren een record aantal deelnemers. In totaal schreven zich 485 deelnemers in, inclusief de jeugdloop en de teamrun. De Drachtster Glashandel Teamrun was een nieuw aspect van de ElectrabelBurgumRun. Er deden negen teams mee met op iedere afstand een loper. Een respectabel aantal voor een eerste keer. De winst ging naar een team van Electrabel. Ook de informatiemarkt op het terrein van Electrabel was weer een succes met diverse stands op het gebied van de loopsport.De uitslagen:
Reageer!

Nordic Walking kennismakingsdagen

EXLOO - De vorige Nordic Walking kennismakingsdagen bij Schutrups Schoenen in Exloo waren een groot succes. Tientallen deelnemers maakten gebruik van de Nordic Walking Clinics. Schutrups Schoenen heeft daarom besloten met de kennismakingsdagen door te gaan. De eerstvolgende zijn op de zaterdagen 12 september en 10 oktober. Nordic Walking is een uiterst gezonde manier van bewegen. Door het actief gebruiken van de speciale wandelstokken, de poles, wordt het hele lichaam getraind. Complete Nordic Walking-uitrustingen, bestaande uit kleding, schoenen en Exel poles zijn te verkrijgen in de winkel. De Nordic Walking Clinics kosten tien euro per deelnemer. Dat is inclusief koffie met koek, het gebruik van Exel poles en een van een les gediplomeerd trainer. Bij haar kunnen ook lessen worden geboekt.Kijk voor meer informatie op www.schutrups.nl. Schutrups Schoenen is gevestigd aan de Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo.
Reageer!

Albert Eisingloop

DALEN - Tijdens de Coevorder Stads- en Dorpenomloop vindt in het centrum de Albert Eisingloop plaats. Het betreft een loopevenement over twee afstanden, te weten 5 en 10 kilometer, zowel voor wedstrijdlopers als voor recreanten. Vooraf zijn er lopen voor de basisschooljeugd. Tevens is er een teamloop voor verenigingen, bedrijven, buurtverenigingen en straten over 5 km. Zie voor alle informatie www.alberteisingloop.nl
Reageer!

Grote belangstelling voor ElectrabelBurgumRun

BURGUM- Burgum staat op zondag 13 september voor de tweede keer in het teken van de ElectrabelBurgumRun. En er is veel belangstelling voor deze hardloopwedstrijd waarvan start en finish op het terrein van de elektriciteitscentrale van hoofdsponsor Electrabel liggen. Al meer dan honderd deelnemers hebben zich via de voorinschrijving opgegeven voor de run. En niet alleen voor de hardlopers is de ElectrabelBurgumRun een belevenis; op het terrein worden namelijk veel extra activiteiten en een informatiemarkt georganiseerd voor belangstellenden.
Reageer!

Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen organiseert 5KM clinics.

KLAZIENAVEEN - Woensdag 2 september aanstaande start de loopgroep Noord Nederland Klazienaveen met loopclinics met als doel, het uitlopen van een 5KM wedstrijd. In totaal worden 6 clinics gegeven in het Oosterbos van 19:00 tot 20:00 uur. De clinics staan onder leiding van Bas Kouwenhoven, trainer bij de loopgroep en zijn bedoeld voor diegene die nog weinig of geen ervaring hebben met hardlopen of terug willen komen na een blessure. Kosten voor deze 6 clinics zijn ?10,- Dit is inclusief de kosten voor de inschrijving van de oosterbosrun. De minimale leeftijd is 12 jaar.
Reageer!

Uitslagenlijst Gouden Pijl Run

EMMEN - In het bijprogramma van de Gouden Pijl profronde was ook dit jaar weer een Gouden Pijl loop opgenomen. Dit jaar was er een loop voor de schooljeugd en voor volwassenen. Ruben Scheerwater uit Dordrecht won bij de heren door in de sprint Roy Hoornweg uit Papendrecht voor te blijven
Reageer!

Hardlopen voor beginners bij De Sperwers

EMMEN - Heb je je al vaak voorgenomen om met hard lopen te beginnen? Dan is hier je kans! Elke eerste donderdag van de maand start de Emmer Atletiek Club De Sperwers met een beginnersgroep, te beginnen op 6 augustus 2009. De trainingen zijn op de atletiekbaan aan de Meerdijk en duren van 20.00 tot 21.00 uur. Wat is het programma? In een kennismakingsperiode van twaalf weken werk je aan je basisconditie, en aan het eind ben je in staat om 30 minuten aaneengesloten hard te lopen. Tijdens die weken bouw je op een verantwoorde en leuke manier je conditie op. Natuurlijk besteden we aandacht aan looptechniek, warming-up en cooling-down.
Reageer!

Electrabel sponsort Swaddekuier

BERGUM - Centrale Bergum van Electrabel is dit jaar voor het eerst hoofdsponsor van de Swaddekuier, een tweedaagse wandeltocht die op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus plaatsvindt. Deelnemers wandelen beide dagen 40 km. Voor degenen die een kortere afstand willen lopen, is op beide dagen echter ook een route van 20 en ??n van 10 km uitgezet. Ook kan men ervoor kiezen om slechts ??n van beide dagen mee te lopen.
Reageer!

Kinderen lopen ook de Gouden Pijlloop

EMMEN - In het centrum van Emmen wordt op 11 augustus wederom de Rabobank Gouden Pijl verlopen. De lopers gaan over hetzelfde parcours als waarop de grote wielrenners ?s avonds hun rondes rijden. Dit jaar wordt er een extra loop gehouden voor de schoolkinderen van basisscholen uit de gemeente. De kinderen houden een prestatieloop over het parcours met een lengte van 1.575 meter.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda