Handbal

Halve finale beker dames Huyser E&O - Gibo Groep Kwiek

EMMEN - Vanavond moet het gebeuren voor de dames van Huyser E&O. Dan staat de halve finale van de beker op programma. Tegenstander in de eigen Ben Kwijt Arena in Emmen is Gibo Groep Kwiek uit Raalte. Bij winst spelen de dames op donderdag 13 mei in het Tosportcentrum in Almere de finale tegen T+A VOC Amsterdam. Steun de dames van Huyser E&O en kom vanavond naar de Ben Kwijt Arena. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur. Seizoenkaarten en Sponsorpassen zijn niet geldig voor bekerwedstrijden.
Reageer!

Plaatsingswedstrijd voor DOS dames

EMMER COMPASCUUM - De als tweede in de Hoofdklasse A geeindigde handbaldames van DOS spelen a.s zondag 18 april om 12.30 uur in Arnhem een plaatsingswedstrijd tegen de nummer twee van de Hoofdklasse B, PSV. Deze wedstrijd heeft als inzet een mogelijke promotie naar de eerste divisie.
Reageer!

Dames E en O maatje te klein voor VOC

HANDBAL - De dames van E en O hebben in de play-offs om de landstitel gisteravond met 31-23 verloren van VOC Amsterdam. De Emmer vrouwen konden de landskampioen tot 6-6 volgen, daarna liep de ploeg uit de hoofdstad voor rust weg tot 17-9. De Emmer vrouwen herpakten zich na de pauze en kwamen terug tot een verschil van drie punten. Enkele tijdstraffen voor de ploeg van Joop Fiege stopte de opmars en zo kon VOC weer uitlopen. De einduitslag van 31-23 was volgens Joop Fiege een normale afspiegeling van de verhoudingen.
Reageer!

Joeri Verjans leidt E en O naar zege

HANDBAL - De handbalheren van E & O hebben in de play-offs om de landstitel goede zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen Lions met 29-30 winnend af te sluiten. Abolsute uitblinker aan E en O zijde was Joeri Verjans. De Limburger had weer eens een avond waarin hij alles dat hij aanraakte in goud veranderde. De eerste zes treffers van E en O kwamen allemaal van zijn hand. Hij kon echter niet voorkomen dat Lions in de beginfase op een 8-6 voorsprong kwam, waarna het tot de rust met 16-16 gelijk opging. Ook in de tweede helft trok Verjans de Emmenaren in de moeilijke momenten er doorheen. Lions kwam telkens wel op een minimale voorsprog, maar in de slotfase kwam Een O door linker opbouwspeler Jan Gerald Mulder op een 29-30 voorsprong en dat bleek ook de winnende treffer.
Reageer!

Lois Abbingh en Laura van der Heijden naar VFL OLdenburg

Voor Lois Abbingh (Huyser E&O) en Laura van der Heijden (T+A VOC Amsterdam) komt een droom uit. Spelen bij een topclub in het buitenland. Beide speelsters hebben vandaag een contract ondertekend bij VFL Oldenburg, de huidige nummer drie in de bundesliga. Zondag speelt de ploeg van trainer Leszek Krowicki (o.a. oud bondscoach van het Nederlands herenteam) in de eigen EWE Arena in Oldenburg de eerste wedstrijd in de halve finale van de Europacup voor bekerwinnaars tegen het Deense KIF Vejen. Na afloop van het Europacup duel worden beide speelsters aan pers en publiek gepresenteerd.
Reageer!

Nederland stap dichter bij EK-kwalificatie

ALMERE - In een goed gevuld Topsportcentrum Almere heeft Nederland de tweede wedstrijd tegen Litouwen dik gewonnen. Kwalificatie voor het EK 2010 in Denemarken en Noorwegen komt zo een stap dichterbij.
Reageer!

Donderdag start nacompetitie Huyser E&O

EMMEN - De dames van Huyser E&O beginnen komende donderdag aan de nacompetitie. Tegenstander in de Ben Kwijt Arena in Emmen is het team van de Handbalacademie. De ploeg van trainer Joop Fiege is nog vol in de race voor twee prijzen, de landstitel en de beker. De kortste weg naar succes is via de bekercompetitie. Daarin spelen de dames op donderdag 15 april om 20.00 uur voor een plaats in de finale thuis tegen Gibo groep Kwiek. Maar eerst wacht donderdag tegen de Handbalacademie de eerste wedstrijd in de nacompetitie. De wedstrijd in de Ben Kwijt Arena begint om 20.00 uur en staat onder leiding van het arbitrale duo Schrijver en Lubbers.
Reageer!

Bekeravontuur over voor heren Pas Groep/E&O 2

Bekeravontuur over voor heren Pas Groep/E&O 2 EMMEN - Het bekeravontuur zit er op voor het tweede herenteam van Pals groep E&O. Kras Volendam was in de Ben Kwijt Arena in Emmen een maatje te groot voor de ploeg van coach Edwin Boxem. De Volendammers plaatsten zich voor de halve finale door met 23 ? 40 te winnen. In die halve finale speelt Volendam volgende week donderdag 8 april om 20.30 uur thuis tegen de eerste selectie van Pals groep E&O.
Reageer!

Dames DOS stellen 2e plaats veilig

BREEZAND - De handbalsters van DOS hebben met de winst op ZAP de tweede plaats in de hoofdklasse A veilig gesteld. De wedstrijd in het Noordhollandse Breezand werd halverwege de tweede helft beslist. Na een ruststand van 12-11 in het voordeel van ZAP kon DOS bij de stand 14-14 uitlopen naar 14-21. Na 17-26 kon ZAP nog terugkomen naar 21-27. Met het behalen van dit resultaat mag DOS medio april een plaatsingwedstrijd spelen tegen de nummer 2 uit hoofdklasse B. Scores DOS: Nicolai Bakker 1, Fragette Jagt 1, Jenny Leutcher 1, Gerike Mulder 8, Annelies Smeets 9, Alet van Veen 6.
Reageer!

Fiqas Aalsmeer kansloos tegen Pals groep E&O

EMMEN - De heren van Pals groep E&O zijn weer een stap dichterbij een finaleplaats. De nummer 2 in de kampioensgroep kwam thuis tegen nummer 3 Aalsmeer geen enkel moment in problemen en won na een 17 ? 12 ruststand uiteindelijk met 31 ? 27. E&O revancheerde zich daarmee voor de 26 ? 24 nederlaag in de eerste wedstrijd van de kampioensgroep in Aalsmeer.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda