Handbal

Oranje verliest laatste groepswedstrijd

EMMEN - De Heren Juniors hebben de voorrondefase afgesloten met een te verwachten nederlaag. De winnaar van poule C Slovenie was op relatief eenvouduge wijze te sterk voor Nederland: 37-30. Bondscoach Gino Smits wilde tegen de Slovenen vooral de spelers die in de eerste vier wedstrijden wat minder speeltijd hadden gekregen vol aan de bak laten gaan, en niet toevallig had de Sloveense coach hetzelfde besloten. Zo ontspon er zich een wat matte wedstrijd, vooral in defensief opzicht, van beide kanten. Wat wel duidelijk werd is dat Oranje alleen een maximaal resultaat van zichzelf mag verwachten wanneer het vol geconcentreerd de wedstrijd ingaat.
Reageer!

Juniors door het oog van de naald

PORT SAID (EGY) - De Heren Juniors hebben zich op het WK in Egypte definitief niet weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Weliswaar voldeed de brigade van bondscoach Gino Smits aan de opdracht door van Groenland te winnen, hoewel de overwinning uitermate moeizaam tot stand kwam (39-37), maar omdat de tegenstander in de laatste poulewedstrijd Slovenie toch wel verrassend van favoriet Zweden won (33-29), is de vierde plaats in de poule reeds een feit. Daardoor speelt Nederland vanaf donderdag in Suez om de plaatsen 13 tot en met 16.
Reageer!

Eerste winst Pals groep E&O

EMMEN - De eerste winst in de voorbereiding is binnen voor de heren van Pals groep E&O. Na nederlagen tegen Aurich en Nordhorn waren de Emmenaren zaterdagavond te sterk voor Ibbenburen, dat uitkomt in de regionalliga. Na een 17 ? 12 achterstond bij rust werd er met 25 ? 30 gewonnen. De voorbereiding verloopt uiteraard niet zoals gewenst. Met zes potenti?le basisspelers bij het WK onder 21 in Egypte is het moeilijk bouwen aan een team. Als dan ook de blessures toenemen, wordt het er niet gemakkelijker op. Zo kon het gebeuren dat trainer/coach Peter Portengen gisteravond zelf het wedstrijdshirt moest aantrekken.
Reageer!

Dames Huyser E&O zaterdag spelen thuis een trio toernooi

Zaterdag is Huyser E&O gastheer voor een trio toernooi met deelname van Venus Nieuwegein en het Duitse Werder Bremen. Het speelschema voor de zaterdag ziet er als volgt uit: 18.00 uur Werder Bremen - Venus Nieuwegein 19.15 uur Huyser E&O - Venus Nieuwegein 20.30 uur Werder Bremen - Huyser E&O
Reageer!

Heet avondje Nordhorn voor Pals groep E&O

NORDHORN - Het was letterlijk en figuurlijk een heet avondje voor de heren van Pals groep E&O in het Euregium in Nordhorn. Daar stond donderdag de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma, tegenstander HSG Nordhorn. Met nog steeds smalle selectie tot zijn beschikking moest trainer/coach Peter Portengen aantreden in een bloedhete hal. De start was niet echt om over naar huis toe te schrijven. Binnen zes minuten stond er een 4 ? 0 score voor de thuisploeg op het scorebord. E&O was in de beginfase totaal niet gevaarlijk en de grossierde in het schieten van gemakkelijke ballen.
Reageer!

IJslandse versterking voor Huyser E&O

EMMNE - De IJslandse Thorey Rosa Stefansdottir speelt het komende seizoen voor Huyser E&O. De 20 jarige rechthoekspeelster komt over van Fram Reykjavik en speelde in eigen land onder andere 15 A-Interlands en 30 interlands voor Jong IJsland. Voornaamste reden dat Huyser E&O gebruik kan maken van de kwaliteiten van Thorey Rosa Stefansdottir is dat haar vriend Einar Ingi Hrafnssion de overstap heeft gemaakt van het IJslandse HK Kopavogur naar het Duitse HSG Nordhorn.
Reageer!

Dames Huyser E&O starten voorbereiding

EMMEN - De dames van Huyser E&O beginnen vandaag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om 17.00 uur start trainer/coach Joop Fiege met een krachttrainingssessie en om zes uur gaat de training verder in de Ben Kwijt Arena. De eerste testcase is op zaterdag 8 augustus wanneer Venus Nieuwegein en het Duitse Werder Bremen naar Emmen toe komen. Het programma ziet er als volgt uit: 18.00 Werder Bremen ? Venus Nieuwegein; 19.15 Huyser E en O ? Venus Nieuwegein; 20.30 Werder Bremen - Huyser E en O; De toegang is gratis.
Reageer!

Pals groep E&O hofleverancier Jong Oranje

EMMEN - Woensdagmiddag heeft bondscoach Gino Smits zijn selectie bekend gemaakt waarmee hij woensdag 4 augustus naar Egypte vertrekt voor het wereldkampioenschap voor mannen U21. Met zes spelers is Pals groep E&O hofleverancier van Jong Oranje. Leon van Schie, Remco Hagen, Iso Sluijters, Joeri Verjans en de beide keepers Marco Woltersom en Johan Bos maken deel uit van de selectie. In Egypte moet Nederland het op gaan nemen tegen Zweden, Estland, Sloveni?, Libanon en Groenland. De eerste drie van deze groep plaatsen zich voor het hoofdtoernooi.
Reageer!

Voorbereiding Heren Pals groep E&O

EMMEN - De heren beginnen aanstaande maandag 27 juli om 16.00 uur aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eigen Ben Kwijt Arena is de locatie voor de eerste training. Trainer/coach Peter Portengen laat er geen gras over groeien want de tweede training staat dezelfde dag om 20.00 uur in de avond op het programma. De eerste oefenwedstrijd staat is op zaterdag 1 augustus wanneer het Duitse OHV Aurich in Emmen te gast is. De wedstrijd in de Ben Kwijt Arena begint om 18.30 uur en de toegang is gratis.
Reageer!

Remco Hagen terug bij Pals groep E&O

EMMEN - Remco Hagen maakt het komende seizoen weer deel uit van de selectie van Pals groep E&O. De opbouwer maakte na het seizoen 2007-2008 de overstap naar de Sc Magdeburg Youngsters (tweede bundesliga). De international van Jong Oranje is na Erik Huizing (Hannover), Leon van Schie (Hellas) en Elgar Feddema (TVS Neuhausen) de vierde versterking voor het team van trainer/coach Peter Portengen. De komst van Remco Hagen is mogelijk gemaakt door een sponsor van de vereniging.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda