Handbal

Pals groep E&O knokt zich naar overwinning

EMMEN - Voor de tweede keer binnen een week stonden Pals groep E&O en het Duitse Ibbenburen tegen over elkaar. Dit keer met Emmen als speellocatie. Voor de tweede keer ook eindigde de wedstrijd in een overwinning voor de ploeg van trainer/coach Peter Portengen, 32 - 30 Het was een zwaar bevochten zege in de Ben Kwijt Arena. Naast de zes Jong Oranje gangers ontbraken Niek Bezoen en Karim Tamim ook nog eens vanwege blessures. Tot aan de 20ste minuut ging het gelijk op, 11 ? 11. Vervolgens namen de gasten afstand, 11 ? 14. E&O kwam nog iets terug maar kon niet voorkomen dat het met een achterstand (15 ? 16) de rust in ging.
Reageer!

Nederland te sterk voor Wit Rusland

De Juniors hebben hun plaatsingswedstrijd tegen Wit Rusland op overtuigende wijze weten te winnen. De basis voor deze toch wel aansprekende overwinning werd in de eerste helft gelegd. De mannen van Gino Smits begonnen sterk aan deze wedstrijd. De Wit Russen hebben slechts ??n keer aan de goede kant van de score gestaan: 0-1. Daarna nam Nederland het heft in handen. Met snel en gevarieerd aanvalsspel werd de tegenstander overbluft, dit resulteerde in een voorsprong van 13-9 halverwege en de uiteindelijke ruststand van 21-17. Het aanvalsrendement van de Nederlandse ploeg lag in de eerste 30 minuten op 72%.
Reageer!

Dames Huyser E&O spelen gelijk op trainingskamp

BREMEN - De dames van Huyser E&O hebben op de eerste dag van het trainingskamp in het Duitse Bremen met 24 ? 24 gelijk gespeeld tegen Werder Bremen. Topscoorders aan Emmense kant waren Muri?l Messchaert met 7, Nicole Kooiker met 5 en Thorey Rosa Stefansdottir met 4 treffers. Zondagavond keren de dames terug in Emmen. De eerste competitiewedstrijd staat voor zaterdag 29 augustus op de agenda wanneer B.F.C. om 20.00 uur te gast is in de Ben Kwijt Arena in Emmen.
Reageer!

Pals groep E&O verliest in Duitsland

AURICH - De heren van Pals groep E&O hebben het niet weten te redden in en tegen Aurich. In Duitsland werd na een 20 ? 14 ruststand met 35 ? 30 verloren. Net als in het oefenduel tegen Ibbenburen van afgelopen zaterdag lag de zwakte van de formatie uit Emmen in de eerste helft. Trainer/Coach Peter Portengen moest het doen zonder linkerhoekspeler Niek Bezoen die kampt met een blessure aan de linkervoet. Tommie Falke was de vervanger van Bezoen en deed dat zeker niet onverdienstelijk. Hij werd topscoorder aan Emmense kant met tien treffers. Het volgende oefenduel is komende vrijdag. Dan is het Duitse Ibbenburen te gast in de Emmer Ben Kwijt Arena. Aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis.
Reageer!

Huyser E&O wint, verliest en speelt gelijk

EMMEN - De dames van Huyser E&O kwamen het afgelopen weekend in drie oefenduels voor het eerst echt in actie. Het eerste duel, zaterdag tegen Venus Nieuwegein, eindigde in een gelijkspel, 18 ? 18. Vervolgens was er een 31 ? 22 tegen Werder Bremen. Een dag later namen de Duitse dames revanche door met 18 ? 22 te winnen. De komst overigens van Werder Bremen werd mede mogelijk gemaakt door het Eden Hotel Emmen. Donderdag vertrekt het team van trainer/coach Joop Fiege voor een vierdaagse trainingstage naar Duitsland (Bremen)
Reageer!

Oranje verliest laatste groepswedstrijd

EMMEN - De Heren Juniors hebben de voorrondefase afgesloten met een te verwachten nederlaag. De winnaar van poule C Slovenie was op relatief eenvouduge wijze te sterk voor Nederland: 37-30. Bondscoach Gino Smits wilde tegen de Slovenen vooral de spelers die in de eerste vier wedstrijden wat minder speeltijd hadden gekregen vol aan de bak laten gaan, en niet toevallig had de Sloveense coach hetzelfde besloten. Zo ontspon er zich een wat matte wedstrijd, vooral in defensief opzicht, van beide kanten. Wat wel duidelijk werd is dat Oranje alleen een maximaal resultaat van zichzelf mag verwachten wanneer het vol geconcentreerd de wedstrijd ingaat.
Reageer!

Juniors door het oog van de naald

PORT SAID (EGY) - De Heren Juniors hebben zich op het WK in Egypte definitief niet weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Weliswaar voldeed de brigade van bondscoach Gino Smits aan de opdracht door van Groenland te winnen, hoewel de overwinning uitermate moeizaam tot stand kwam (39-37), maar omdat de tegenstander in de laatste poulewedstrijd Slovenie toch wel verrassend van favoriet Zweden won (33-29), is de vierde plaats in de poule reeds een feit. Daardoor speelt Nederland vanaf donderdag in Suez om de plaatsen 13 tot en met 16.
Reageer!

Eerste winst Pals groep E&O

EMMEN - De eerste winst in de voorbereiding is binnen voor de heren van Pals groep E&O. Na nederlagen tegen Aurich en Nordhorn waren de Emmenaren zaterdagavond te sterk voor Ibbenburen, dat uitkomt in de regionalliga. Na een 17 ? 12 achterstond bij rust werd er met 25 ? 30 gewonnen. De voorbereiding verloopt uiteraard niet zoals gewenst. Met zes potenti?le basisspelers bij het WK onder 21 in Egypte is het moeilijk bouwen aan een team. Als dan ook de blessures toenemen, wordt het er niet gemakkelijker op. Zo kon het gebeuren dat trainer/coach Peter Portengen gisteravond zelf het wedstrijdshirt moest aantrekken.
Reageer!

Dames Huyser E&O zaterdag spelen thuis een trio toernooi

Zaterdag is Huyser E&O gastheer voor een trio toernooi met deelname van Venus Nieuwegein en het Duitse Werder Bremen. Het speelschema voor de zaterdag ziet er als volgt uit: 18.00 uur Werder Bremen - Venus Nieuwegein 19.15 uur Huyser E&O - Venus Nieuwegein 20.30 uur Werder Bremen - Huyser E&O
Reageer!

Heet avondje Nordhorn voor Pals groep E&O

NORDHORN - Het was letterlijk en figuurlijk een heet avondje voor de heren van Pals groep E&O in het Euregium in Nordhorn. Daar stond donderdag de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma, tegenstander HSG Nordhorn. Met nog steeds smalle selectie tot zijn beschikking moest trainer/coach Peter Portengen aantreden in een bloedhete hal. De start was niet echt om over naar huis toe te schrijven. Binnen zes minuten stond er een 4 ? 0 score voor de thuisploeg op het scorebord. E&O was in de beginfase totaal niet gevaarlijk en de grossierde in het schieten van gemakkelijke ballen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda