Drie whoZnext-teams in de gemeente Emmen van start

EMMEN - Op woensdag 17 juni 2009 vindt de starttraining plaats van drie nieuwe whoZnext-teams. Jongeren van team Emmermeer, team Nw.Amsterdam/Veenoord en van team handbalver. Pals Groep E&O gaan met whoZnext aan de slag. De gemeente Emmen is verheugd dat er drie nieuwe en enthousiaste teams van start gaan. De whoZnext teamtraining start om 17.00 uur en de slotpresentatie van de op stapel staande activiteiten is om 20.00 uur. De pers en andere belangstellenden zijn woensdag 17 juni om 20.00 uur van harte welkom bij de slotpresentatie in de kantine van OBS Angelslo, Smedingeslag 1, 7824 HK Emmen.

WhoZnext is een jeugdparticipatieproject
Het project whoZnext is bedoeld om jongeren tot 19 jaar actief bij de organisatie van sportieve activiteiten te betrekken: ze krijgen een korte training en een budget en regelen daarna alles verder zelf. Zo komen er sportprojecten voor jongeren door jongeren. Succes is dan welhaast gegarandeerd.

De whoZnext-teams ontvangen een activiteitenbudget van de gemeente Emmen en van de Handbalbond. SportDrenthe verzorgt in opdracht van de gemeente Emmen de starttraining en de ondersteuning van de nieuwe whoZnext-teams. De naam whoZnext is gekozen omdat jongeren doorgaans 1 of 2 jaar in een team actief zijn en daarna plaats maken voor nieuwe jongeren. Het team blijft dus bestaan, maar steeds met nieuwe teamleden. Dat betekent weer nieuwe ideeën, nieuwe energie en steeds weer nieuwe jeugd die kennis maakt met vrijwilligerswerk.

In de gemeente Emmen is op dit moment 1 whoZnext-team actief. Tennisvereniging Sleen heeft reeds 2 jaar een whoZnext- team. Het whoZnext-team van Emmermeer heeft 6 jongeren en de coach is Miranda Sloots. Het whoZnext-team van Nw.Amsterdam/Veenoord heeft 10 jongeren en de coach is Melanie Meijer. Het whoZnext-team van handbalvereniging E&O heeft 10 jongeren en de coach is Dennis Heuvelmans.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda