SVBO zonder veel moeite langs eerste horde Sc Elim

BARGER OOSTERVELD - Afgelopen zaterdag won SVBO de eerste wedstrijd voor de districtsbeker met 3-0 van Sc Elim. Vanaf het begin wisten de geelzwarten wat de doelstelling was. Na een kwartier spelen was het Rene Gerdes, die alleen voor de keeper stond, maar deze wist met een prima actie de openingstreffer te voorkomen. SVBO had wel balbezit, maar wist dit niet direct in doelpunten uit te drukken. Bij een volgende hoekschop kopte de vrijstaande Rene Wolbers de bal wel keurig binnen. 1-0.

Halverwege deze helft was er balverlies op het middenveld en via een snelle omschakeling wist Mike Veenstra de bal op René Gerdes te plaatsen en deze wist van dichtbij de 2-0 binnen te tikken. Vanaf de aftrap kwam SVBO weer snel in balbezit en Stan Kroeze kreeg direct een grote kans, maar zijn lobje ging net naast. Elim kreeg nog wel een kans via een vrije bal maar die werd simpel door doelman Lennon Ebeltjes gevangen. Een snelle aanval over de rechterflank zorgde ervoor dat Gerdes even later simpel de 3-0 kon scoren. Elim probeerde nog iets terug te doen uit een corner vlak voor rust, maar de bal werd over gekopt.

SVBO wilde meer en bleef druk uit oefenen op het doel van Sc Elim. Zo verdween de bal na een afstandsschot van Brands over het doel. Even later kreeg Elim een hoekschop en in de scrimmage voor het doel stond doelman Ebeltjes weer op de goede plek. Ook bij een volgende doelpoging van Sc Elim greep Ebeltjes vakkundig op een kopbal van Benjamins. Het bleef uiteindelijk 3-0 en pakt SVBO de eerste drie punten in poule 2 van de bekercompetitie. SVBO speelt komende zondag in en tegen Nieuw Buinen dat met 5-0 klop kreeg van de Weide die moet zaterdag bij Sc Elim op bezoek.

Mike Veen, de nieuwe aanwinst voor SVBO is snel en fysiek sterk en was de gehele wedstrijd een dreigend gevaar voor de Sc Elim defensie.