Drenthina deelt eerste tik uit aan DZOH

EMMEN - Met een 2-0 overwinning op DZOH deelde Drenthina zaterdagmiddag direct een flinke tik uit aan DZOH. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-0 door doelpunten van Roland Koops. De eerste helft ging vrij gelijk op zonder dat er echt veel kansen werden uitgespeeld. DZOH zag nog wel een inzet op de lat belanden, terwijl Drenthina ook weinig mogelijkheden kreeg. Het was een rommelige eerste helft.

Beide ploegen hanteerden veel te veel de lange bal waardoor menig aanval al voor de zestien vastliep. Uit één van de weinige mogelijkheden was het dan toch op slag van rust Roland Koops die na een goed voorzet van rechts de bal kon binnen tikken. 1-0 en met deze stand gingen de spelers ook de rust in. Na de hervatting kreeg Drenthina iets meer grip op de wedstrijd en wist op de goede momenten de deur goed dicht te houden.

Uiteindelijk vonden de mannen aan de Oude Roswinkelerweg enkel minuten voor het einde toch nog een beetje ruimte en wisten dat ook te benutten. Een vrije bal vanaf rechts door Joël Zweerink viel precies op het hoofd van Roland Koops. De lange spits scoorde de 2-0 en gooide de wedstrijd in het slot. Komende zaterdag moet Drenthina naar Stadskanaal terwijl DZOH dan Germanicus als de volgende tegenstander in deze poule treft.