EHS’85 stuurt SVBC met een 2-0 nederlaag terug

EMMERSCHANS - EHS 85 is in het kader van de noordelijke districtsbeker goed uit de startblokken gekomen. De mannen van trainer Henk van Klinken wonnen na een 1-0 ruststand met 2-0 van SVBC. De gasten uit Barger Compascuum waren in de eerste 40 minuten van de wedstrijd feller en scherper op de bal dan de thuisclub. EHS 85 kende een zwakke start en de mentaliteit ontbrak een beetje doordat een oefenwedstrijd tegen SVBC met 4-0 was gewonnen.

Echte kansen wist SVBC niet uit te spelen, terwijl EHS’85 wel enkele mogelijkheden kreeg. In de 43e minuut bekroonde EHS’85 dat met een treffer van Mark Linnenman die de bal vanuit een vrije trap bij de eerste paal binnen schoot. 1-0. In de tweede helft gooide EHS’85 het tempo wat omhoog en kreeg kansen, maar er was een sta in de weg bij SVBC. De inmiddels 48-jarige Gerard Hölscher stond deze middag als een beer te keepen.

EHS’85 had veel overwicht en in de 65e minuut werd dat ook met een doelpunt bekroond. Sammy Germa Tagla wist een voorzet van Richard Fuhler op waarde te schatten en tikte de 2-0 binnen. Daarmee was de wedstrijd gelopen en kreeg EHS’85 zelfs nog twee, drie mogelijkheden, maar zoals al gezegd was het doelman Hölscher die verder onheil wist te voorkomen en bleef het tot het einde 2-0.