FC Klazienaveen begint met winst op SVBO (zat)

KLAZIENAVEEN - In poule 2 stond zaterdagmiddag de wedstrijd FC Klazienaveen â??SVBO zat op het programma en de zaterdag 3e klasser Klazienaveners wonnen na een 0-0 ruststand uiteindelijk met 3-1. De thuisclub had in de eerste helft het betere van het spel, kreeg mogelijkheden, maar ook, maar de zaterdag 4e klasser uit Barger Oosterveld wist het FC Klazienaveen toch nog wel moeilijk te maken.

Zowel FC Klazienaveen als SVBO creëerden wel kansen maar tot aan de thee werd er niet gescoord. In de tweede helft wist de thuisclub meer druk te zetten en dat resulteerde in de 65e minuut in een treffer van Patrick Bloemberg die de bal uit een hoekschop keurig binnenkopte. 1-0. Tien minuten later stond het 2-0. Bij afwezigheid van doelman Jarno Brands moest SVBO trainer Jan Moes terugvallen op middenvelder Patrick Oosterdijk om het doel te verdedigen. Hij was helaas kansloos bij een verdekt schot vanaf de zijkant en de bal in de benedenhoek verdween. 2-0.

In de 85e minuut bracht SVBO even de spanning terug met een treffer van Larry Umana. De Barger Oostervelders kregen ook nog een mogelijkheid op 2-2, maar Marcel Sulmann miste voor open doel. In de daarop volgde counter sloeg FC Klazienaveen andermaal toe door 3-1 te scoren. Dat werd ook de eindstand. SVBO speelt komende zaterdag thuis tegen NWVV en FC Klazienaveen moet op bezoek bij Erica'86.