Roswinkel SC begint bekercompetitie met winst op Eext

ROSWINKEL - In poule 3 van groep 3 wist Roswinkel SC de eerste wedstrijd voor de noordelijke districtsbeker tegen Eext na een 2-0 ruststand met 3-0 te winnen. De basis voor deze overwinning legde Roswinkel SC al binnen 40 seconden door vanaf de aftrap een snelle aanval op te zetten. De bal werd ingeschoten, maar kwam tegen de paal. Niels Neef stond echte op de goede plek om de bal alsnog in het doel te koppen.

Eext probeerde daarna met veel druk de achterstand weg te werken, maar voetballend wist Roswinkel SC die druk naar voren over te nemen. In de 20e minuut zorgde die vroegtijdige druk er voor dat het snel balbezit kreeg en in de omschakeling Dylan Meijering bediend kon worden. Beheerst tikte hij de bal daarna vanaf een meter of twintig met een lob over de Eexter doelman plaatste. Ruststand 2-0. De speelwijze van Eext kennend wist Roswinkel dat Eext na de thee alles ging proberen om iets aan die achterstand te doen.

De Roswinkelers kwamen in de eerste fase van de tweede helft goed weg gezien de mogelijkheden die Eext kreeg. Tot twee keer toe werd een afvallende bal ingebracht, maar deze wilde tot teleurstelling van Eext niet tegen het net vallen. Roswinkel SC ging door de druk een beetje schuiven in de posities en dat had succes. Na iets meer dan een uur spelen was het Lars Stap die goed voorbereidend werk van aanvoerder Dylan Bulle met een doelpunt bekroonde. 3-0. Daarna had het ook nog wel 4-0 of 5-0 kunnen worden, maar zover liet Eext het niet meer komen. Eindstand 3-0.