Zandpol ook met winst van start

OOSTERHESSELEN - In poule 8 van de noordelijke beker wist Zandpol na een 1-1 ruststand met 3-1 van VIOS O te winnen. De mannen van trainer Cor Huls begonnen zonder een viertal basisspelers en wisten aanvankelijk niet hoe ze VIOS O moesten bestrijden. In de 25e minuut scoorde het wel, maar deze treffer werd op advies van de assistent-scheidsrechter afgekeurd.

Zandpol liet zich daardoor niet van de wijs brengen en bleef druk uitoefenen op het doel van VIOS Ode beloning kreeg het in de 41e minuut met een doelpunt door Martijn Gerding. 0-1. Dat leek de ruststand te gaan worden, maar nadat de scheidsrechter een overtreding op Boyd de Hoop over het hoofd zag kon VIOS O net voor de thee op gelijke hoogte komen. 1-1. Na de thee paste Zandpoltrainer Cor Huls enkele wijzigingen door en posteerde Stefan Knuppe weer van het middenveld naar de voorste linie. Dat had succes.

Binnen tien minuten stond Zandpol op 1-2 door een doelpunt van Patrick Paping. Daarna ging het spel redelijk gelijk op, maar had na een uur spelen de pech dat Stefan Knuppe voor een bijna leeg doel tegen de paal school. Vijf minuten wist Stefan Knuppe wel het net te vinden na een goede aktie aan de zijkant en dat betekende 1-3. De wedstrijd zat toen wel in het slot. Als Patrick Fietje, Stefan Knuppe, Patrick Paping en Martijn Gerdes iets zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen de overwinning nog grote kunnen uitvallen. Eindstand derhalve 1-3.