DVC’59 trekt goed lijn van de beker door in de competitiestart

NIEUW DORDRECHT – In de zondag 4e klasse D stond DVC’59 – EHS 85 op het programma en dat moest gezien de resultaten in de voorronden van de beker een echte triller worden. De uiteindelijke 3-1 overwinning voor DVC’59 leek dat DVC’59 dat wel heeft gedaan, maar EHS 85 even niet. De uitslag van de wedstrijd op sportpark Bloemendal gaf niet helemaal de verhoudingen waar. DVC’59 kende een bliksemstart, want binnen twee minuten lag de bal al tegen het net achter doelman Jesper Katoen door Lars Jacobs. 1-0.

EHS 85 begon daarna meer druk te zetten om zo snel mogelijk de achterstand weg te werken, maar verzuimde goede mogelijkheden ook te bekronen met een doelpunt. Het stond na 25 minuten zelfs 2-0 voor DVC’59 via een strafschop. Roy Sibon stuurde Jeffrey Mink de zestien in maar werd daar van achteren aangetikt. Scheidsrechter Erwin Macbean uit Groningen wees direct naar de 11 met stip. Roy Sibon klaarde het klusje met een venijnig schot in de hoek. 2-0.

EHS 85 kreeg in de laatste minuten voor de thee nog een drie, viertal kansen op inzetten van Boys Mestemaker en Richard Fuhler, maar DVC’59 doelman Rob Jeuring verdedigde zijn doel met verve. In de tweede helft nog meer druk van EHS’85, maar het was DVC’59 dat binnen vijf minuten de wedstrijd in het slot gooide door een treffer van Jeffrey Mink. 3-0. verder dan de zestienmeter of enkele afstandsschoten die net over of net naast gingen, kwam het niet. Uiteindelijk mocht invaller Andrej Alilovic voor de “schanskers” de eer redden door van afstand de 3-1 binnen te schieten.