SVBO zat als een bliksem uit de startblokken

BARGER OOSTERVELD – In de zaterdag 4e klasse D ging SVBO op de eerste speeldag als een bliksem uit de startblokken. De thuiswedstrijd tegen Mussel werd afgelopen zaterdag na een 2-1 ruststand met 5-1 gewonnen van Mussel. De geelzwarten, waarvan trainer Jan Moes wegens een coronatest huisarrest had, werden deze middag gecoacht door Giovanni Akgün. SVBO begon direct sterk aan de wedstrijd. In de 8e minuut opende Nick Hekman de score via een fantastische volley vanaf een meter of twintig. 1-0.

SVBO bleef daarna de betere ploeg ook al probeerde Mussel er soms wel snel uit te komen. Vanuit de omschakeling kan SVBO op rechts doorbreken en is het Michael Geerts die een goede voorzet ook goed afrond. 2-0. Vanaf dat moment kwam er enige twijfel bij de geelzwarten, want het liet zich toch wel vrij gemakkelijk op eigen helft vastzetten. Na een overtreding ter hoogte van de middenlijn was er op slag van rust een snelle spelhervatting bij Mussel. Rien Boels kwam doordoor alleen voor SVBO doelman Jarno Brands en maakte geen fout. 2-1.

Trainer Giavanni Agkün drukte in de rust zijn mannen even flink op het lijf dat er toch nog even wat moest gebeuren. Na de thee pakten de Barger Oostervelders het na enkele wissels in de ploeg weer wat beter op en gooide in de 65e minuut de wedstrijd in het slot nadat Bram Goeree een vrije bal goed met zijn hoofd met een doelpunt bekroonde. 3-1. Even later scoorde Nils Spakman de 4-1 en een minuut later mocht Bram Goeree een strafschop nemen nadat scheidsrechter Theo Hein duwen binnen de zestien constateerde. De SVBO aanvoerder maakte vanaf de stip geen fout en bepaalde de eindstand op 5-1.