Weerdinge pakt op de valreep de volle winst

WEERDINGE – In de zondag 3e klasse C begon Weerdinge met een driepunter aan de nieuwe competitie. Na een 0-1 riststand wonnen de Weerdingers met 2-1. Weerdinge had vanaf het begin veelvuldig balbezit en Westerwolde had zich voorgenomen om uit de omschakeling succes te hebben. De ploeg van trainer Edwin Drenth had meer balbezit, maar behoudens drie identieke vrije trappen van aanvoerder Jaimy Wessels kwamen ze niet echt in de buurt van Westerwolde doelman Rudy Bergman.

Westerwolde kreeg naarmate de eerste helft vorderde steeds meer de controle over de wedstrijd en kreeg de eerste grote kans. Helaas wist Mark Geukes de bal er vanaf vijf meter niet in te schieten. Weerdinge speelde niet goed, maar Jaimy Wessels liet daarna ook een grote kans voor Weerdinge onbenut. In de extra tijd van de eerste helft kwam Westerwolde op 0-1 Rene van der Laan en dat werd ook de ruststand. De tweede helft begon gelijk aan het einde van de eerste. Westerwolde had de overhand, maar plotseling kantelde de wedstrijd na bijna een uur spelen.

Een aantal spelers van Weerdinge begonnen beter te voetballen en speelde zich kansen uit. In de 66e minuut kwamen de Weerdingers op 1-1. Kroeze veroverde uitstekend de bal en zette Milos Oluic aan het werk. Diens voorzet werd door Patrick Lassche met een mooie volley in de verre hoek geschoten. Terwijl iedereen zich al leek te verzoenen met een 1-1 eindstand ondernam Jaimy Wessels nog een poging door de bal uit een toegekende vrije trap in bovenhoek te knallen. 2-1 en dat werd uiteindelijk ook de eindstand