EHS’85 walst over Buinen heen

EMMERSCHANS – In de zaterdag 4e klasse wist EHS’85 de thuiswedstrijd tegen Buinen met 5-0 te winnen. Halverwege de wedstrijd stonden de ,,Schanskers” op een 2-0 voorsprong via Richard Fuhler in de 13e minuut en in de laatste minuten voor de rust waren het Marcel Hemel en Tim Smit die de ruststand op 3-0 bepaalden. EHS’85 speelde vanaf de 15e minuut overigens wel met een man meer na de rode kaart van Ferdie Ottens na een handsbal binnen de zestien.

Toch was de 3-0 nog maar een te magere afspiegeling van het verloop van de wedstrijd. Buinen probeerde wel met enorm veel inzet het mindere voetbal te compenseren. Na de thee ging EHS’85 door met waar het de eerste helft mee was geeindigd. Met aanvallend voetbal, maar na een uur spelen stond het nog steeds 3-0 en kwam EHS’85 na een uur spelen ook met een man minder door een rode kaart van Glen Eding. Met 10 tegen 10 kwam er wel meer ruimte op het veld en daar maakte EHS’85 wel goed gebruik van.

Jaro Willems tekende in de 66e minuut voor de 4-0 en een kwartier voor tijd wist Richard Fuhler met zijn tweede treffer de eindstand op 5-0 te brengen. EHS’85 trainer Henk van Klinken: ,,Een beter en gemakkelijk voetballend EHS’85 behaalde gewoon een verdiende overwinning op Buinen. Hopelijk kunnen wij deze lijn nu doortrekken naar komende zondag als dan in De Wijk de uitwedstrijd tegen Wacker op het programma staat”.