Sc Erica de sterkste in derby tegen SVV 04

SCHOONEBEEK – De Schoonebeek – Erica confrontatie in de zondag 3e klasse C tussen SVV 04 en Sc Erica eindigde na een 0-1 ruststand in een 3-0 overwinning voor Sc Erica. In een gelijk opgaande eerste helft was het Sc Erica die na ongeveer twintig minuten op een 1-0 voorsprong kwamen door een doelpunt van Roy Lit.

Met deze stand gingen de spelers naar de kleedkamers. In het tweede part van de wedstrijd bleef Sc Erica de bovenliggende partij ook al probeerde SVV 04 alles om de gelijkmaker te forceren. Sc Erica gooide binnen tien minuten de wedstrijd al een beetje in het slot door een doelpunt van Kjeld Huls. 0-2. Bijna een kwartier voor tijd was de wedstrijd gelopen, want Jasper Haandrikman zorgde voor een 0-3 stand en die tik kwam SVV 04 niet meer te boven.

Voor SVV 04 een flinke tegenslag, want na twee keer winst zakt het nu naar een vierde plaats. Sc Erica is door deze overwinning nu ook op zes punten gekomen en staat door een iets minder doelsaldo dan Sellingen, Gieten en SVV 04 op een vijfde plaats. Komende zondag staan de wedstrijden Ter Apel’96 – SVV 04 en Sc Erica – Musselkanaal op het programma. Beide duels beginnen om 14.00 uur.