Sp Roswinkel walst over JVV heen

ROSWINKEL - Voor Sp Roswinkel kon de start van de competitie niet beter verlopen. Door de 6-0 overwinning op JVV uit Jipsingboertange staat de ploeg nu met 9 uit 3 samen met GKC, dat een iets beter doelsaldo heeft, op een gedeelde eerste plaats.

De mannen van trainer Cor Lubach hadden het in de eerste helft tegen JVV nog wel een beetje moeilijk, maar wisten het in de tweede helft goed af te maken. Lars Stap opende in de 14e minuut de score door de bal bij de tweede paal na een goede voorzet vanaf de rechterkant binnen te koppen. 1-0.

Cor Lubach: ,,Op dat moment was het zeker verdiend, maar hadden misschien voor de rust gezien de mogelijkheden de wedstrijd al eerder op slot moeten gooien. Ruststand daarom slechts 1-0. Ook in de tweede helft waren wij heel dominant en stonden ook volwassen te voetballen". Na een uur spelen wist Sp Roswinkel eindelijk weer een bres te slaan in de JVV defensie Een mooie pass door het middag bereikte Bart Huizingh en die wist met een goed gerichte kopbal de stand naar 3-0 tillen.

Een klein kwartier later deed Rowan Meijering van zich spreken door binnen twee minuten met twee treffers de 3-0 en 4-0 te scoren. Sp Roswinkel had de wedstrijd in het slot, maar bleef ook daarna door gaan. In de 82e minuut kopte Stefan Arends de bal uit een voorzet vanaf rechts binnen (5-0) en vlak voor het eindsignaal bepaalde Aaldert van Eck de eindstand op 6-0.