Erica’86 weet zich weer niet te belonen

ERICA – In de zaterdag 5e klasse F verzuimde Erica’86 gezien de kansen die het kreeg de volle winst te pakken. Na een 2-1 ruststand werd het 2-2 na een wedstrijd waarin Erica’86 een groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij was.

Erica trainer Cor Huls had zijn mannen meegegeven dat gezien de reputatie van NKVV zij scherp aan de wedstrijd moesten beginnen. Cor Huls: ,,In plaats van dat wij het initiatief namen, gaven wij dat snel uit handen en stond NKVV binnen vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Mijn advies was helaas niet goed tot iedereen doorgedrongen. Gelukkig wist wij tien minuten later op 1-1 te komen via Joop van Veen.

Na een goede aanval over rechts via David de Kroon en een voorzet van Sven Huls scoorde Joop van Veen de gelijkmaker. Erica’86 bleef druk houden en in de 25e minuut kwam het met 2-1 voor. Nu via een aanval over links die begon bij Lyon Blik. Hij stuurde Sven Huls weg en zijn voorzet werd ook nu weer door Joop van Veen binnen getikt. 2-1 en dat bleef het tot aan de thee. Na de hervatting ging NKVV op jacht naar de gelijkmaker, maar vond deze middag een sterk spelende doelman Marvin Trip op hun weg.

In plaats van 2-2 kreeg Erica’86 eerder een kans op 3-1, maar een goede aanval via Niek de Wolde en Sven Huls werd niet beloond. De ploeg wist ook nu de 2-1 voorsprong niet over de tijd heen te tillen. De super keepende Marvin Trip maakte plotseling een flinke blunder door de bal na een afstandsschot van de borst te laten stuiten. De afvallende bal werd door NKVV binnen getikt. 2-2. ,,Uiteindelijk mochten wij nog blij zijn met deze eindstand. Het was wel onze doelman die zijn enigste fout van de wedstrijd snel deed vergeten met een wereldredding en ons in de slotfase behoede voor een nederlaag, besluit trainer Cor Huls.