DZOH pakt de eerste drie punten

GRONINGEN - In de zaterdag 2e klasse J wist DZOH de teleurstelling van twee zware nederlagen tegen LTC(1-5) en Oosterwolde(2-5) weg te poetsen. De Emmenaren wonnen na een 0-0 ruststand met 2-1 van The Knickerbockers dankzij twee doelpunten van Tom Hiemstra. In de eerste helft was DZOH al de bovenliggende partij, maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken.

Vooral Niels Tuin had zijn middag niet volgens trainer Bert Doldersum want hij wist vier, vijf mooie mogelijkheden niet te benutten. Aan de andere kant kwam DZOH nog een keer goed weg, toen The Knickerbockers in de eerste helft de bal via onderkant lat weer het veld in zagen stuiten. Bert Doldersum: ,,Dat hadden wij dan wel weer mee, maar ik heb ook al eerder gezegd dat wij dat wij veel kansen creëren, maar ons niet belonen. In de rust heb ik aangegeven dat The Knickerbockers na de thee zal komen, maar als wij zo door blijven spelen moeten er doelpunten vallen”.

The Knickersbockers kwam na de thee met drie invallers in het veld en werd er vuurwerk verwacht. Het lukte DZOH om dat gevaar in te dammen en de bovenliggende partij te blijven. Wij kregen kansen via Jelmer Keen, Niels Tuijn, Dyon Klaassen, maar in de 56e minuut was het Tom Hiemstra die op de goede plek stond en DZOH op voorsprong wist te zetten”. 0-1. Een kwartier later kregen de Rietlanders eindelijk loon naar werken met een tweede treffer van Tom Hienstra. 0-2.

De wedstrijd leek daarmee gelopen, maar de thuisclub kromde nog eenmaal de ruggen. In de 80e minuut werd het nog even spannend toen The Knickerbockers de 1-2 scoorde. Doldersum: ,,Mede dankzij goed keeperswerk van Royce Geerlings in die laatste fase wisten wij verdiend deze overwinning over de tijd heen te tillen. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Drenthina, dus kunnen wij er weer flink tegen aan”.