FC Emmen bekert vanavond tegen Eindhoven

EMMEN - Vanavond speelt FC Emmen tegen FC Eindhoven in de eerste ronde van het bekertoernooi en de wedstrijd begint vanavond om 19.30 uur in stadion De Oude Meerdijk. Dick Lukkien heeft de beschikking over een redelijk fitte selectie. Anco Jansen en Marko Kolar zullen de bekerwedstrijd nog wel aan zich voorbij laten gaan, zij gaan de focus leggen op hun herstel en hopen er komend weekend weer bij te zijn. Ricardo van Rhijn keert wel terug in de wedstrijdselectie, zijn rugklachten zijn verminderd en hij is inzetbaar.

Nikolai Laursen kreeg door zijn rode kaart tegen sc Heerenveen een schorsing van twee duels opgelegd gekregen van de KNVB. Hij moet daardoor de wedstrijd van woensdagavond aan zich voorbij laten gaan. FC Eindhoven staat op dit moment met drie overwinningen, drie gelijke spelen en drie verliespartijen op een twaalfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Een oude bekende in de selectie van de Eindhovenaren is Jason Bourdouxhe. De Belgische linksachter werd in 2018 naar De Oude Meerdijk gehaald, uiteindelijk speelde hij in zijn eerste seizoen één officiële wedstrijd en vertrok daarna naar Top Oss.

Het is vanavond de 34ste keer dat de ploeg uit Eindhoven op bezoek komt in Emmen. Het historisch voordeel is aan Emmen-zijde met achttien overwinningen, tien gelijke spelen en vijf nederlagen. De laatste keer dat Eindhoven op in Emmen op bezoek kwam, was in 2017. Toen werd het 1-1 door een doelpunt van Nick Bakker.
l

Emmen is voor de beker niet echt succesvol geweest tegen Eindhoven. Lukkien weet uit eigen ervaring hoe het is om bekersucces te hebben en gunt dat ook zijn spelers: “Als je een succesvolle bekercampagne draait is dat gewoon ontzettend leuk. Bij Groningen wonnen wij de beker, daar hoort ook een beetje geluk bij. Maar dat hoort ook bij bekervoetbal. Wij willen altijd iedere wedstrijd winnen en gaan dus ook volle bak voor de bekerwedstrijden. We hopen op een mooi en lang bekeravontuur.” De wedstrijd wordt niet live uitgezonden op FOX Sports.