FC Emmen laat het vooral in de 2e helft afweten tegen PEC Zwolle

ZWOLLE - Vrijdagavond speelde FC Emmen de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en de wedstrijd eindigde zoals het begon met 0-0. FC Emmen trainer Dick Lukkien koos deze keer voor een andere opstelling waardoor de volgende elf basisspelers aan de wedstrijd mochten beginnen:

Telgenkamp, Van Rhijn, Araujo, Bakker, Cavlan, Laursen, Bijl, Caciano, Veendorp, Penã en Kolar. De eerste minuten in het MAC*PARK stadion waren voor PEC Zwolle, maar zowel de thuisclub als FC Emmen creëerden niet echt kansen. In de 9e minuut de eerste kans voor PEC Zwolle, maar Dennis Telgenkamp kan een inzet van Van Duinen dichtbij oppikken.

Na ongeveer 20 minuten wist Emmen voor het eerst druk op de Zwolse verdediging te leggen en miste debutant Lentini Caciano(in duel om de bal) op het nippertje een voorzet van Caner Cavlan. Door een foutje achterin kwam FC Emmen plotseling in de problemen, maar Dennis Telgenkamp stond goed opgesteld om een voorzet te keren.

Caciano moest in de 26e minuut wegens een blessure worden vervangen door Anco Jansen. Met zijn eerste pass stuurde hij Cavlan gelijk weg, maar zijn inzet werd door doelman Zetterer gekeerd. FC Emmen kreeg met Jansen iets meer grip op de wedstrijd.

In de 36e minuut mocht FC Emmen een hoekschop nemen via Anco Jansen en de bal werd door Glen Bijl goed ingekopt, maar op de doellijn gekeerd. De afvallende bal was helaas niet aan Nikolai Laursen besteed. Na weer een kans voor Cavlan in de 42e minuut mocht FC Emmen drie hoekschoppen op rij nemen. Bij de laatste kreeg FC Emmen een mooie kans, maar gescoord werd er in de eerste helft uiteindelijk niet.

In de tweede helft is het PEC Zwolle dat iets beter uit de kleedkamer kwam en gelijk druk op het Emmer doel wist te zetten. FC Emmen kan niet meer in de wedstrijd komen en werd PEC Zwolle de bovenliggende partij. Dick Lukkien stuurde daarom na een uur spelen Michael Chacon het veld in voor Marko Kolar. Even later kwam ook Simon Tibbling die Nikolai Laursen vervangen.

Dick Lukkien: ,,Als blikt dat je een wedstrijd niet kunt winnen, moet je proberen om hem niet te verliezen. Doordat wij ook niet balvast waren met Kolar heb ik voor deze wissels gekozen om achterin in ieder geval alles goed dicht te hebben”. Een overtreding van Simon Tibbling in de 73e minuut op de zestien leverde PEC Zwolle nog wel een vrije bal op, maar Paal schoot de bal hoog over.

Het pijl van de wedstrijd zakte steeds lager en werd het een wedstrijd die beter zo snel mogelijk afgesloten had kunnen worden door Scheidsrechter Kuipers. Met nog twee minuten te gaan kwam er toch nog een kans voor FC Emmen via een hoekschop, maar ook die mogelijkheid leverde geen succes meer op . Eindstand 0-0 en deze wedstrijd verdiende eigenlijk ook geen overwinning.
(foto's zijn ook nu weer gemaakt door Gerrit Rijkens)