Vitesse ook een maatje te groot voor FC Emmen

EMMEN – Het is Emmen ook tegen Vitesse niet gelukt om de eerste overwinning in dit seizoen binnen te halen. Na een 0-3 ruststand verloren de Emmenaren uiteindelijk met 4-1. Voor FC Emmen scoorde Michael de Leeuw de enige treffer. Dick Lukkien begon deze wedstrijd met de volgende spelers: Dennis Telgenkamp, Keziah Veendorp, Nick Bakker, Simon Tibbling, Michael de Leeuw, Marko Kolar, Sergio Peña, Donis Avdjaj, Caner Cavlan, Lucas Bernadou en Ricardo van Rhijn. En juist de laatste zorgde met een vreselijke fout binnen twee minuten voor een 1-0 achterstand. Hij wilde even met zijn borst de bal terugkaatsen op doelman Telgenkamp, maar Thomas Buitink was net iets eerder bij de bal dan Telgenkamp.

Marko Kolar ziet hier zijn inzet gestopt door doelman Pasveer

FC Emmen was daardoor even van slag en binnen tien minuten stond het ook al 0-2 nadat de bal via een afstandsschot van Oussama Tannane bij de tweede paal binnenviel. Daarna kwamen er toch mogelijkheden voor de thuisclub. Marko Kolar bediende Michael de Leeuw op maat, maar die vond Vitesse doelman Remko Pasveer op zijn weg. Tien minuten later was het Marko Kolar zelf die goed werd aangespeeld, maar ook hij wist de bal van dichtbij niet langs Pasveer te tikken. Na bijna een half uur spelen moest Kolar met een enkelblessure van het veld en kwam Hilal Ben Maussa voor hem in het veld. FC Emmen leek vlak voor de thee de aansluiting te maken, maar had de pech dat de bal na een inzet van Michael de Leeuw op de lat uiteen spatte. Ruststand 0-2.

Na de hervatting was het Vitesse dat de wedstrijd graag snel in het slot wilde gooien. Nadat Telgenkamp tot twee keer binnen enkele minuten een doelpunt wist te voorkomen, moest hij in de49e minuut passen bij een inzet van Amando Broja. 0-3. FC Emmen leek daarna toch even wat meer vat op de wedstrijd te krijgen en leek in de 57e minuut op de goede weg te zijn. Nadat Vitesse doelman Pasveer de bal uit een voorzet niet onder controle kreeg, was het Michael de Leeuw die de afvallende bal wel in het doel wist te werken. 1-3. Om de wedstrijd misschien toch nog te doen kantelen bracht Dick Lukkien met nog 20 minuten op de klok Jari Vlak in het veld voor Lucas Bernadou en wisselde tien minuten later ook nog Anco Jansen en Granecnÿ in voor Peña en Avdijaj. Het mocht echter niet meer baten, want kansen kreeg het daarna niet echt meer. Het was uiteindelijk invaller Patrick Vroegh die de scoorde en Vitesse daardoor uiteindelijk met 4-1 wist te winnen.

Komende woensdag 29 januari speelt FC Emmen in stadion De Oude Meerdijk de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen en deze wedstrijd begint ook om 16.30 uur.

Michael de Leeuw kopt de 1-3 binnen na fout van doelman Pasveer

Doelman Pasveer is de reddende engel voordat Donis Avdijaj gevaarlijk kon worden

Donis Avdijaj ontdoet zich hier van Danilho Doekhi (3) en Riechedley Bazoer (10)

Simon Tibbling (7)pikt de bal op na een duel tussen Matus Bero en Lucas Bernadou (24)